Devlet Hastanesi Yöneticisi Erhan Berk’ten Tanışma Toplantısı

Bir süre önce Yeni Devlet Hastanesi Yöneticiliğine atanan Uzm.Dr. Erhan Berk, basın mensupları ile bir araya gelerek hedefledikleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Devlet Hastanesi Yöneticisi Erhan Berk’ten Tanışma Toplantısı

Devlet Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısına Malatya Devlet Hastanesi Yönetici ve Başhekimi Erhan Berk’in yanı sıra İdari Mali İşler Müdürü Bülent Ahmet Metin, Lütfiye Kaloğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ahmet Akgün, Hasta Hizmetleri ve Sağlık Otelciliği Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaaslan, Başhekim Yardımcıları Dt. Nihat Tecelliğlu, Uzm.Dr. Cumali Çetin, Uzm.Dr. Mustafa Karabulut, Mustafa Söylemez ile idari birim sorumluları katıldı.

Darende’de kısa bir süre önce Malatya Devlet Hastanesi Başhekimliği ve yöneticiliğine atanan Uzm.Dr. Erhan Berk, "Yapan bilir bir işi kim yapıyorsa en iyi o bilir, bir işin çalışanı o işin eksiğini ve hatasını da bilendir. Bu kapsamda bizlerinde hedefleri var” diyerek kısa vadede hedeflerini anlattı.

AR-GE birimini kurduklarını belirten Berk, Sağlık Uygulama Tebliği biriminin kurulmasının yanı sıra anjio ünitesinin de bitme aşamasında olduğunu söyledi.

14 kardiyologla anjio hizmetini de kısa bir dönem sonra Malatyalıların hizmetine sunacaklarını ifade eden Berk, Kardiyovasküler Cerrahi ünitesinin de 6 kalp damar cerrahisi ile özellikle by-pass ve kalp kapak hastalıkları ameliyatlarının daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

Yine aynı şekilde Ultrasonla taş kırma Ünitesi’nin de (ESWL) işlemidir 3 ay içinde Malatya Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Başhekim Berk, zamanında önce doğan bebeklerde yaşanan ciddi sıkıntıların önüne geçilmesi adına 13 yataklı, 3.basamak Yenidoğan yoğun bakımının da 6 ay içinde faaliyete geçeceğini ifade etti.

12 yataklı III. Reanimasyon ünitesinin de 1 Şubat tarihi itibariyle faaliyete geçeceğini belirten Berk, “Çok sıkıntılı hastaları bu ünitede takip ediyoruz, yüzde 100 dolulukla çalışıyor. Altyapısı kısmi olarak tamamlandı, 1 Şubat tarihi itibariyle 12 yatak daha açıyoruz. Böylelikle hastaların yatak yatak dolaşmasının da önüne geçiyoruz. Böylelikle yatak sayısını 24’te 36’ya çıkaracağız. Çocuk yandal servisleri kurduk, 1 Şubat’ta hizmete açacağız. Böylelikle çocuk servisindeki yatak sıkıntısı da ortadan kaldıracağız” dedi.

Hastanenin Acil Servisinde de bazı düzenlemelere gideceklerini ifade eden Berk, “Şu an da biz bütün acil çalışanlarıyla, uzman hekimlerimizle, güvenliğiyle herkesten görüş alarak projesini çizdik. 1 Şubat tarihi itibariyle ihale aşamasına geleceğiz. İhalesini yapıp 6 ay içerisinde çok modern, rahat hareket edilebilecek, sosyal alanları olan bir acil servis kurulacak. İnşallah haziran ayı dolmadan açılışını yapacağız. Mevcut acil yerinden taşınmıyor, bu zaten fiziki olarak da mümkün değil. Bu en başta yapılan mimariyle ilgili bir konu. Bizim yolla ilgili bir çalışmamız var. Acil yoluyla ilgili çalışmalarımızı yaptık, bu ortadan kalkınca sıkıntılar da ortadan kalkacaktır. İkinci girişimizde bir hata söz konusu. Bununla ilgili belediyeyle de görüştük. 15 gün içerisinde bu yolla ilgili hatayı düzeltecekler. Aslında bu bizimle alakalı bir durum da değil. Sinyalizasyon işiyle ilgili bir şey. 15 gün içinde bunun düzeltileceği söylendi” şeklinde konuştu.

Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Yöneticisi Erhan Berk, uzun vadede yapacakları projeleri de basın mensuplarıyla paylaştı. Berk, hastanede ziyaret saatleri konusunda da çalışma yapacaklarını belirterek ziyaretlerin gün içinde belli saatlerde olması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA