1. Uluslararası Resim ve Heykel Çalıştayı

Kepez Belediyesi 11 ülkeden 40'ya yakın sanatçının katıldığı 1. Uluslararası Resim ve Heykel Çalıştayı düzenledi.

Dokuma İplik Fabrikası'nda küratörlüğünü Dr. Melek Günbey'in yaptığı çalıştayda sanatçılar fabrika alanı içerisindeki memur yemekhanesinde Antalya konulu yağlı boya çalışmaları yapıyor.
Çalıştaya vatandaşlar ve öğrenciler de katılarak hem sanatçıların çalışmalarını izleyebiliyor hem de yeteneklerini sergileyebiliyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çalıştayı ziyaret ederek sanatçılarla tanıştı. Başkan Tütüncü, küratör Günbey eşliğinde çalıştayı gezerek hem sanatçılarla sohbet etti hem de resim çalışmalarını yakından inceledi.
Tütüncü, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Dokuma Fabrikası'nın çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyledi.

Fabrikanın 1. Uluslararası Resim ve Heykel Çalıştayı ile cıvıl cıvıl hale geldiğine dikkati çeken Tütüncü, "Dünyanın farklı ülkelerinden gelen 40'a yakın sanatçılarımızla birlikte Dokuma İplik Fabrikası'nda güzel bir resim ve heykel çalıştayı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Dokuma İplik Fabrikası'nın, Antalya'nın yaşamına, kültürüne, sanatına ve halkına kazandırılması konusunda çok önemli adımların atıldığını ifade eden Tütüncü, şunları kaydetti:
"Yıllardır atıl kalan alanı sanata açtık. Bundan sonraki süreçlerde fabrika içerisindeki binaları restore ederek bir resim atölyesi, sanat atölyesi haline getirmek arzusundayız. Çeşitli sahne sanatları ve heykelle alakalı atölyeleri hayata geçirmek istiyoruz. Arzu ediyoruz ki, artık Dokuma eski ihtişamlı günlerine bambaşka bir şekilde, kültür ve sanatla devam etsin. Bu idealimizi gerçekleştirme uğrunda bu resim ve heykel çalıştayı, tarihe not düşülecek ilk adım oldu."
Tütüncü, Dokuma İplik Fabrikasını, dünyanın farklı yerlerinden gelen sanatçıların yılın belli günlerinde değil, 365 gününde var olacağı bir alan haline getirmek istediklerinin altını çizdi.
Çalıştay, 5 Ocak'ta sona erecek.
Kaynak: AA