Kaymakam Başoğlu Köy Yollarında İncelemelerde Bulundu

Çayıralan Kaymakamı Adem Başoğlu, Alidemirci, Evciler ve İnönü köy yollarında incelemelerde bulundu.

Alidemirci köyü camisinin bahçesinde toplanan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Başoğlu, köye yapılacak çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi.
Başoğlu, önümüzdeki haftalarda Menteşe-Alidemirci köyü arasında bulunan yolun 4 kilometrelik bölümünün asfaltlanacağını bildirdi.
Mehteşe-Alidemirci arasında bulunan suyun bir kısmının içme suyu, kalan kısmının da sulama suyu olarak kullanılacağını dile getiren Başoğlu, şunları kaydetti:
"Köylerimizde su saatleri henüz takılı değil. İnsanlar suyu gereksiz yere israf ediyorlar. Köylerimizde evleri köyün alt seviyelerinde kalan insanlar kendi ihtiyaçları haricinde bahçe ekimi yapıp, para ödemedikleri suyu gereksiz yere harcıyorlar. Dolayısıyla köyün yükseğinde kalan insanlar ise içme suyu bulmakta zorlanıyorlar. Devletimiz bir köyün içme suyunu projelendirirken, o köyde yaşayan kişi sayısına ve suyun saniyedeki akış debisine göre hesap yapar. Köylerimizin bir kısmında muhtarlarımız su saatlerini taktırmaya başladılar. Kaymakamlık olarak bizler de bütün köylerimizin su saati taktırmalarını istiyoruz ve bunu yapmaları konusunda telkinlerde bulunuyoruz."
Kaymakam Başoğlu ve beraberindeki heyet, daha sonra, Evciler ve İnönü köy yollarında incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA