Niğde'de 'Sodes İle Umut İşığı' Projesi Sergisi

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "Sodes ile Umut Işığı" projesi kapsamında hazırlanan el sanatları sergisi açıldı.

Ak Medrese'de düzenlenen sergide, Toplum Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların ürettikleri takı, galoş, çeşitli süs eşyaları ve ebru sanatı ile yaptıkları tablolar yer aldı.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, açılış konuşmasında, Sodes projesi kapsamında 7 ay süre içerisinde hastalara takı tasarımı ve galoş üretimi kursu verildiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Hastalarımızı hastaneye mahkum etmemek, toplumla kaynaştırmak ve gerektiğinde aileleriyle birlikte çeşitli eğitim faaliyetleri ile sosyal hayata adapte etmek amacıyla hazırlanan projede iki usta öğretici gözetiminde haftada 2'şer gün galoş ve takı tasarımı kursu verildi.

Her bir kursiyer için ise aylık 40 lira da ücret ödendi. Bu aktivitelerin yanı sıra yemek terapisi, ebru sanatı, spor aktiviteleri ile piknik ve gezi organizasyonları düzenleniyor. Niğde'de 128 hasta takibi ve tedavisi yapılıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA