Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'daki bütün yer altı sulamalarının modern sisteme dönüştürülmesi için 100 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Dazkırı ilçesine yaptıkları yatırımlarla adeta destan yazdıklarını aktardı.
Daha güzel bir Dazkırı için eğitimden sağlığa, altyapıdan ulaşıma, kültür sanattan çevreye, ormandan barajlara kadar rekor yatırımları ve yeni tesisleri ilçeye kazandırdıklarını belirten Eroğlu, şöyle devam etti:
''Gün geçtikçe büyüyen ve güçlenen bir Dazkırı var. Türkiye, son 11 yılda cumhuriyet tarihinde görülmemiş ölçüde büyüdü ve güçlendi. Dazkırı'da bu büyümeden payına düşeni aldı. Artık karşımızda gün geçtikçe büyüyen ve güçlenen bir Dazkırı var. Yapılan yolları, hayata geçirilen altyapı hizmetleri ve orman çalışmaları, çiftçinin yüzünü güldüren tarım hizmetleri ve destekleri, yaşlımızın, gencimizin ve çocuklarımızın sosyal hayatını canlandıran projelerle örnek bir ilçe haline geldi. Son 11 yılda Dazkırı'ya 13 milyon liralık muhteşem yatırım. Son 11 yılda Dazkırı'ya muhteşem kamu yatırımları yaptık. Devlet Su İşleri (DSİ) inşaatı devam eden işlerle Dazkırı'ya yaptığımız yatırımın bedeli, yaklaşık 13 milyon 321 bin lira. Sulanan zirai arazi miktarı arttı, Dazkırı kalkındı."
Eroğlu, DSİ tarafından inşaatı devam eden ve yaklaşık 10 milyon 261 bin liraya mal olacak Hasandede göleti ve sulaması ile 3 bin 600 dekar zirai araziyi suya kavuşturacaklarını vurguladı. Ayrıca, planlaması ve proje hazırlaması ihale safhasında olan Hisaralan göleti ve sulamasının da en kısa sürede tamamlanacağının müjdesini veren Eroğlu, şunları kaydetti:
"Dazkırı'da modern sulama tesisleri hayata geçiyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Afyonkarahisar'daki bütün yer altı sulamalarının modern sisteme dönüştürülmesi için 100 milyon lira ödenek ayrıldı. Bu proje kapsamında Dazkırı'da modern sulama tesislerine kavuşuyor. Dazkırı'nın 8 bin 860 dekar zirai arazisi, 2 milyon 689 bin liralık yatırımla artık modern sulama tesisleriyle sulanacak. Hayata geçirilen sulama tesisleri ile Dazkırı'da su üretimle buluşacak. Dazkırı'da yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, 2003-2013 yılları arasında 450 bin lira maliyetle 12 bin 690 dekar alan ağaçlandırıldı ve 760 bin fidan toprakla buluşturulacak. Vatandaşlarımızın yeşille iç içe bir hayat sürmesi için ilçemize üç şehitler ormanı, dört köy ormanı, piknik ve mesire yeri ve Yüreğir kasabasına bal ormanı tesis ettik. Artık Dazkırılılar, daha rahat nefes alıyor. Yapılan projeler kapsamında orman köylerinde yaşayan 109 aileye toplam 350 bin 586 lira kredi verdik. Alım garantili fidan üretimi kapsamında 2003-2013 yılları arasında 190 bin fidan ürettik ve böylece üreticilere 277 bin lira gelir sağladık."
Son 11 yılda Dazkırı'ya yapılan büyük yatırımların yanında sağlık, sanayi ve meteoroloji alanındaki eksikliklerin giderilmesi için de önemli adımlar attıklarının altını çizen Eroğlu, ilçede Bozan Sağlıkevi'ni açtıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA