Ak Parti İl Başkanı Tokmak Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak, "Sinop'un AK Parti iktidarı boyunca aldığı destekler Cumhuriyet tarihi boyunca aldığı destek ve yatırımlardan birkaç kat fazladır" dedi.

Tokmak, yaptığı yazılı açıklamada, Sinop'un en fazla destek alan iller arasında yer almasından mutlu olduklarını ifade etti.

AK Parti iktidarınca 12 yılda Sinop'a 4.8 milyar lira yatırım ve destek sağlandığını belirten Tokmak, şunları kaydetti:
"İlimiz AK Parti iktidarından eğitimden sağlığa, ulaşımdan sosyal yardımlara, sanayiden- kültür turizme kadar çok çeşitli alanlarda ihtiyaç duyduğu yatırım ve destekleri bir bir almış ve almaya da devam etmektedir. Bu yatırım ve desteklerin parasal karşılığı 4.8 milyar lira, yani eski parayla yaklaşık 5 katrilyonluk bir pay alımıdır. Bu rakam illerin nüfusa oranı göz önüne alındığında Sinop'un en yüksek yatırım ve destek alan iller arasında ön sıralarda olduğunu göstermektedir. Sinop'un AK Parti iktidarı boyunca aldığı destekler Cumhuriyet tarihi boyunca aldığı destek ve yatırımlardan birkaç kat fazladır."
Sinop-Gerze arasında bulunan tünel, kavşak ve viyadüklerin de bitme aşamasına geldiğine işaret eden Tokmak, şöyle devam etti:
"Bunlar da mart ayı içinde hizmete girecek. Sinop'u diğer şehirlere bağlayan devlet yolları 323 kilometreye, ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yolları 252 kilometreye uzatıldı. Hava ulaşımı noktasında sıkıntı kalmadığı da ortadadır. Ulaşım konusunda kara yolları yatırımları bakımından en çarpıcı örnek bölünmüş yol yapımlarında yatmaktadır. 2002 yılı sonuna kadar ilimiz genelinde sadece 4 kilometrelik bir bölünmüş yol var iken AK Parti İktidarı ile bu rakam 100 kilometreye çıkarılmıştır."
Kaynak: AA