Kumru'da İçme Suyu Tesisi Açılışı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Hedefimiz su sorunu olmayan bir Ordu, hedefimiz yollarının tamamı sıcak asfaltla kaplanmış bir Ordu. Çok şükür ki çok kısa bir sürede bunların hepsinin alt yapısını gerçekleştirdik" dedi.

Kumru ilçesindeki içme suyu tesislerinin açılış törenine, Enver Yılmaz, Kumru Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürü Fatih Yürük, eski Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, ilçe belediye başkanları, eski Ordu Barosu Başkanı Oktay Çanak, daire başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kumru Belediye Başkanı Murat Hatipoğlu, açılış konuşmasında, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın sözünde durduğu için kendisine teşekkür ettiğini belirterek, hayata geçen bu yatırım ile Kumru'nun su sorununun ortadan kalktığını söyledi.

Yılmaz ise tesisteki arıtma ile birlikte Kumru'daki suyun tamamen temiz akacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Kumru ilçemizin suyu tertemiz akacak. Söz verdiğimiz gibi 2015 yılında tamamen şehir merkezimiz ve yakın mahallelerimiz susuzluk çekmemiş olacak. Buradaki bizim ıslah projemiz yaklaşık 450 milyon liralık bir yatırım idi. Kumru'da yaklaşık 1 milyon liralık su yatırımı yaptık. Şu anda Kumru ilçemizde bu mevsimde çok şükür su ihtiyacımız yok. Ama yazın Ordu'nun tamamında olduğu gibi özellikle 4 ayda ciddi su sıkıntısı yaşıyoruz. O 4 aylık su sıkıntısı da bizim bir yıllık emeğimizi yeri geldiğinde heba edebilecek mahiyette oluyor. O yüzden tedbirimizi şimdiden almamız gerekiyor. Buna yönelik OSKİ'miz çok şükür kuruluşundan itibaren hızlı bir şekilde sizlerde görüyorsunuz, ilçelerde yaptığımız adımlarla susuzluk meselesine kökünden neşter vurduk."
2015 yılında da ilçelerin tamamının su meselesine müdahale edeceklerini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
"İnşallah tam 35 milyon liralık yatırımla, 2015 yılını Ordu'nun su yolunda, atılım ve hamle yılı ilan ettik. Biz nüfusumuzun yüzde 96'sını 2015'te susuz bırakmayacağız. Şehir merkezlerimizde çok şükür su sorunumuz yok. Yaptığımız müdahalelerle bundan sonra mahallelerde su sorunu olmayacak. Ancak yeni oluşan mahallelerde lokal su sorunları olabilir."
Yılmaz, Ordu'nun ilçeleri ile birlikte su meselesinin toplu olarak çözüleceğini dile getirerek, "Yaptığımız yatırımlar ortada. 2015 yılında yapılacak yatırımlarımızı da söyledik. Hedefimiz su sorunu olmayan bir Ordu, hedefimiz yollarının tamamı sıcak asfaltla kaplanmış bir Ordu. Çok şükür ki çok kısa bir sürede bunların hepsinin alt yapısını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yılmaz ve beraberindeki katılımcılar, tesisin kurdelesini keserek hizmete açtı.
Kaynak: AA