Bursa'da Üvey Anne Cinayeti İddiasıyla İlgili Dava

Bursa'da, geçen ağustos ayında, babasıyla arasını bozduğu gerekçesiyle üvey annesini öldürdüğü ileri sürülen kişinin yargılanmasına başlandı.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "kasten öldürme", "hırsızlık" ve "mala zarar verme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen tutuklu sanık Dinçer Dinç (23) ve suç delillerini yok ettiği iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezasıyla tutuksuz yargılanan arkadaşları H.Ç, K.D, M.K. ile maktul Özlem Yıldırım'ın annesi ve eşi katıldı.

Savunmasını yapan Dinç, babasıyla arasını bozduğu gerekçesiyle üvey annesiyle tartıştığını, bu sırada onun gülmesine sinirlendiğini ve telle boğduktan sonra sırtına alıp otomobilinin bagajına koyduğunu, arkadaşlarının yanına gittiğini söyledi.

Durumu onlara anlattığını belirten Dinç, "Yiğitali'de boş bir araziye gittik. Arkadaşlarım arabada beklerken kazma ve kürekle toprağı kazdım. Cesedi gömmeden, başkaları görür diye korkup ayrıldık. Yolda uygulama yapan polis bizi durdurdu. Bagajı açınca da cesedi gördüler" diye konuştu.

Dinç, üvey annesinin özel eşyalarının yakılması ve 3 bin lira değerindeki ziynet eşyasının alınmasına ilişkin mahkeme heyetinin sorusu üzerine, olayın şokuyla ne yaptığını hatırlayamadığını anlattı.
H.Ç. ve K.D, Dinç'e yardım ettikleri iddiasını doğruladı, M.K. ise sanığın, annesini öldürdüğünü söyleyince yanlarından uzaklaştığını ileri sürdü.
Savcı ise sanığın ağırlaştırılmış müebbet, H.Ç. ve K.D'nin 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, M.K'nın beraatini talep etti.
Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına savunmalarını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.
Osmangazi ilçesinde, 19 Ağustos'ta, Anadolu Mahallesi'ndeki Doğu Garajı'nda yol kontrolü yapan motosikletli polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri Dinçer Dinç'in kullandığı 16 YH 611 plakalı otomobili durdurmuştu. Ekipler, aracın bagajında bulunan cesedin, sürücünün üvey annesi 46 yaşındaki Özlem Yıldırım'a ait olduğunu belirlemişti. Zanlının, üvey annesini, Fatih Mahallesi Maruf Sokağı'ndaki evlerinde telle boğarak öldürdüğü, cesedi aracına koyup gömmek için yaklaşık 13 saat yer aradığı iddia edilmişti. Dinç ile ona yardım ettiği öne sürülen arkadaşları H.Ç, K.D. ve M.K. polis tarafından gözaltına alınmıştı. Dinç, mahkemece tutuklanmış, diğer sanıklar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA