Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Trabzon'da "Uyuşturucu İle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı" yapıldı.

Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan başkanlığında Valilik B toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele eylem planı kapsamında 100. Yıl Akçaabat İlkokulu, Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kız Meslek Lisesi ilk pilot okullar olarak seçilerek, eğitimlerin ağırlıklı olarak bu okullarda gerçekleştirilmesine karar verildi.

Halkın bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan görseller ve videoların da daha fazla kitleye ulaşabilmesi adına kurumlar arasında paylaşılmasının öngörüldüğü toplantıda, şu kararlar alındı:
"Narkotim adlı yeni bir polis birimi kurularak mahallelerde vatandaşlarla, muhtarlarla, yakın temasa geçilecek ve kolluk kuvvetlerinde polisiye tedbirler koordineli olarak artırılacak. Eğitim çalışmaları ve uyuşturucu bağımlılarının tedavi ve rehabilitasyonuna ağırlık verilecek. Okullarda öğrencilere ve velilere verilen eğitimler arttırılacak. Uyuşturucu bağımlısı olan vatandaşlarımıza aile hekimliğinden başlayarak birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarından daha özel tedavi yöntemleri uygulanacak."
Toplantıda ayrıca uyuşturucuyu bırakanlara İş-Kur aracılığıyla iş imkanı ve benzeri kolaylıklar sağlanacağı vurgulanarak, gençler için sportif kurslar ve benzeri uygulamaların arttırılacağı kaydedildi.
Sabit hat olarak 24 saat hizmet veren Alo Uyuşturucu Danışma hattının destek, tedavi gibi konularda hizmet vereceği de anlatılarak, şehir merkezinde bulunan ve genellikle uyuşturucu içilen mekanlar olarak kullanılan metruk ve eski binaların da yıkılacağı ifade edildi.
Kaynak: AA