Tdbb Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Açıklaması

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Gaziantep’de gerçekleşen Kasım ayı toplantısına katıldı.

Tdbb Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Açıklaması
Bir dizi resmi temaslarda da bulunan Karaosmanoğlu “Ülkemiz ve insanlık için çalışıyoruz. Kentlerimizin yaşanabilir şehirler olması için birliğimiz içerisinde önemli hizmetlere imza atıyoruz” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin Kasım ayı yürütme toplantısı, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu toplantı öncesinde, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu karşıladı. Sıcak ve samimi bir şekilde karşılanan Başkan Karaosmanoğlu, TDBB’nin yürütme kuruluyla Gaziantep’te olmalarını nedeniyle memnun olduğunu da ifade etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birlik Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığındaki toplantıya, yürütme kurulu üyeleri olan İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı katıldı.

Şahinbey Belediyesi’nin konuğu olan TDBB yürütme kurulu üyeleri, ilçe hakkında genel bir sunum ve yapılan projeleri yerinde inceleme fırsatı da yakaladılar

TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na misafirperverliği ve uyguladığı başarılı projeler için teşekkür etti. Eğitime önem verdiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Üyelerimizden gelen her türlü talebi yerine getirmeye çalışıyoruz. Türk ve Ortadoğu dünyasında ki üye belediyelerimizin personellerini Türkiye’de ağırlayarak tecrübelerimizi onlara aktarıyoruz” dedi.

Gaziantep’te birçok projeyi yerinde inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Şahinbey Belediyesi kentsel dönüşüm noktasında başarılı birçok proje üretmiş. Sürdürebilir ve değeri yüksek bu projeler ilçemize yakışmış. Türkiye’ye örnek çalışmalar. Burada sevinç ve enerji aldım. Bu çalışmalar nedeniyle ülkem ve insanlık adına mutluluk duydum. Siyaset uyum demektir. Gaziantep’te bu yaşanıyor. Bereketli işlerin olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Bizde hizmetlerimizi ülkemiz ve milletimiz için yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Gıda Bankası adı verilen ihtiyaç sahibi vatandaşların alışveriş yaptıkları projeyi de gezdi. TDBB yürütme kurulu Kasım ayı toplantısını yaptıktan sonra kentten ayrıldı.

Kaynak: İHA