Mezar yeri değiştirmek gühah mı?

İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül Hoca'ya canlı yayında bir izleyici 'annemin mezar yerini değiştirmek istiyorum günah mı' diye sordu

Mezar yeri değiştirmek gühah mı?
TRT 1'de yayınlanan İyi Fikir programında kendisine sorulan sorulara cevap veren İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgül Hoca'ya bir izleyici canlı yayında kafa karıştıran bir soru sordu.

Annesinin Van'da vefat ettiğini söyleyen izleyici 'Annem beni buraya gömün diye vasiyet etmişti. Ama ben annemin mezarını İstanbul'a yanıma getirmek istiyorum uygun olur mu' diye sordu.

Mustafa Akgül Hoca izleyiciye cevap olarak 'Cenazelerde bizim asli görevimiz vefat edeni bir an önce kabire defnetmektir. Bu konu ihmale gelmez. Bir insan vefat ettiğinde mümkün olduğu müddetçe vefat ettiği yere yakın bir yere defnedilmesi lazım. Defnedilen bir cenazenin oradan çıkarılıp başka bir yere götürülmesi için ya oranın gayri müslümler tarafından istila edilme tehlikesi olması lazım ya da su basıp suyun altında kalıyor olması lazım. Bu iki şart yokken sakın olup da annenizin cenazesini bulunduğu yerden alıp da İstanbul'a getirmeye kalkmayın. Cenazesi getirmenin maddi açıdan da manevi açıdan da hiç bir faydası yoktur. Siz onun ruhuna okumaya devam edin o nerede olursa olsun ona ulaşır. Kişi vefat ettikten sonra mekan konusu değişir ruhlar her an her yerde olur' dedi.

Mezar yeri değiştirmek gühah mı?