Chp İzmir İlçe Başkanları Toplantısı

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, "Parti içi demokrasi için kafam kopacaksa kopsun. Milletvekilliği için her seferinde önseçim diyoruz. Herkes söylüyor. İmzalar toplanıyor. Genel Merkeze gidiyor. Bir türlü bu partide önseçim olmuyor" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, il yöneticileri ve ilçe başkanlarının katıldığı toplantı Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, önümüzdeki genel seçimde milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesini istedi. Şahin, 1999 yılında, parti içi önseçimden çıkıp belediye başkanı olduğunu, partiden, "demokrasi istediği için" atıldığını, verdiği mücadelenin ardından partiye geri döndüğünü anlattı.
Partide önseçim istediğini ancak bu güne kadar bunun gerçekleşmediğini dile getiren Şahin, "2004, 2009'da da önseçim istedim. Gerçekleşmedi. Parti içi demokrasi için hep mücadele ettim. Merkezi atamaya şiddetle karşıyım. Belediye başkanlığı seçimleri öncesinde de Havagazı Fabrikası'nda da yine' önseçim' dedim. Ne yazık ki bir destek bulamadık. Milletvekilliği için her seferinde önseçim diyoruz. Herkes söylüyor. İmzalar toplanıyor. Genel Merkeze gidiyor. Bir türlü bu partide önseçim olmuyor. Hep 'bu üyeyle bu delegeyle önseçim olmaz' dediler. Hangi delegeyle olacak. Sizleri de seçen bu delege. Genel Başkanı da seçen bu delege. Bu bahaneyi söylemek samimiyetsizlik" dedi.

- "Kafam kopacaksa kopsun"
Genel Merkez tarafından, seçilecek milletvekillerinin yüzde 15'inin atama usulüyle belirleneceğini savunan Şahin şunları söyledi:
"Genel Merkez bunu nerede kullanacak. Belki kullanmayacak. Aldığım sinyaller doğrultusunda yüzde 15'in İzmir, Ankara ve İstanbul'da kullanacağını öğrendim. Buna karşı mücadele etmemiz gerek. Bana ne görev düşüyorsa yaparım. Parti içi demokrasi için kafam kopacaksa kopsun. Genel merkeze, 'biz önseçim istiyoruz. Yapmazsanız basının önünde il başkanı ve 30 ilçe başkanı olarak görev bırakıyorum' demesi gerek."
Toplantıda söz alan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, önseçim talebini günü geldiğinde ilgili yerlere ileteceğini belirterek "Bugünkü görevimiz partiyi seçime hazırlamak, bir arada tutmak, yanlışları önlemek. Parti içi kırılma olmazsa İzmir'de genel seçimde büyük başarı sağlayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA