Kuşadası’nda Kurtuluş Şöleni

Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlik, akşam İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanında düzenlenen Kurtuluş Şöleni ve meydan konserleri ile devam etti.

Kuşadası’nda Kurtuluş Şöleni
Faruk Demir ile Bulutsuzluk Özlemi’nin sahne aldığı ücretsiz halk konserleri gece geç saatlere dek sürerken, binlerce kişi meydanı doldurdu.

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Şöleni belediye önünde başlayıp fener alayı ile devam etti. Belediye bandosu eşliğindeki fener alayının tamamlanmasının ardından sahneye ilk olarak Faruk Demir çıktı. Sevilen türküleri seslendiren ve zaman zaman hayranlarıyla sohbet eden Faruk Demir, “Mesele bu memleketin kimin olduğu meselesidir. Bu memleket sağcısıyla, solcusuyla, alevisiyle, sünnisiyle, Türk ve Kürdüyle bizimdir. Bu memleket hepimizindir” dedi.

Özellikle ‘Yiğidim aslanım’, ‘Karlı kayın ormanı’, ‘Aldırma Gönül’ ve ‘Sarı saçlım mavi gözlüm’ türküleriyle büyük alkış alan Faruk Demir, 1,5 saat boyunca başarılı bir performans sergiledi.

Konser sonunda sahneye gelen Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Faruk Demir’e çiçek verdi ve barışa vurgu yaptığı kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Tüm Kuşadalıların 7 Eylül kurtuluş gününü kutlayan Esat Altungün, mutlu ve huzurlu bir dünya için tek seçeneğin Ulu Önder Mustafa Kemal’in vurguladığı gibi barış olduğunu belirtti.

Faruk Demir’in ardından sahneye Bulutsuzluk Özlemi çıktı. 1,5 saat sahnede kalan Bulutsuzluk Özlemi, 30 yıllık müzik yolculuğundaki en sevilen şarkılarını seslendirdi. ‘Boyalı kuş’, ‘Sözlerimi geri alamam’, ‘Güneye giderken’ ve ‘Tepedeki çimenlik’ gibi dillerden düşmeyen şarkıları ile meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturan efsane grup, Kuşadası’nı salladı. Kurtuluş Şöleni’nin son bölümünde yaklaşık 10 dakika süren muhteşem bir havai fişek gösterisi ile 91. yıl etkinlikleri sona erdi.
Kaynak: İHA