Aliağa’nın Konservatuarı Kayıtlara Başladı

İzmir’in Aliağa ilçesinde sanatsal-kültürel eğitimlerin merkezi olan Aliağa Belediyesi konservatuarında yeni dönem kurslarına kayıtlar başladı.

Aliağa’nın Konservatuarı Kayıtlara Başladı
23 Eylül’de başlayan ve 4 Ekim’de sona erecek olan kurs kayıtlarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.
KURSİYERLER SANATIN İNCELİKLERİNİ USTA EĞİTMENLERDEN ÖĞRENECEK
Aliağa Belediyesi Konservatuarı’nda bu dönem; resim kursunun yanı sıra çocuklar, gençler ve yetişkinler için tiyatro, keman, piyano, bağlama, gitar, klarnet, ney, ud, halk dansları, modern dans kursu eğitimleri verilecek. Yeteneğe dayalı kurslara katılacak olan kursiyerler sanatın inceliklerini usta eğitmenlerden öğrenecek. Her yıl ortalama bin 500 kişiye eğitim veren Belediye Konservatuarı bu yıl da oldukça iddialı. Kurslara kayıt yaptırmak isteyen kursiyerler Zeytinli Park içinde yer alan Aliağa Belediyesi Konservatuarı’na başvuru yapacak.

ÜCRETSİZ KURSLARA BAŞVURULAR 4 EKİM’DE BİTECEK
Kurslar, eğitim öğretim dönemine paralel olarak hem hafta içi hem de hafta sonu devam edecek. Eğitimlere kayıt olmak veya kaydını yenilemek isteyen sanatseverler 2 vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvuru yapabilecek. 23 Eylül’de başlayan kurs kayıtları 4 Ekim tarihinde sona erecek. Ekim ayında başlayacak olan kurslar ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Kayıt bilgileri için 616 8977 ve 616 6477 numaralı telefonlardan bilgi alınabilecek.

RESSAM ADAYLARI FIRÇALARINI YİNE ALACAK
Aliağa Belediye Konservatuarının en renkli eğitim ve üretimleri ise resim kurslarında veriliyor. Ressam Hüseyin Erdağ yönetiminde ortalama yüz resim aşığı duygu ve düşüncelerini fırçalarla anlatıyor. Resim kurslarında değişik malzemeler kullanarak farklı dokular oluşturan amatör ressamlar farklı sanat akımlarını ve kendi iç dünyalarını yansıttıkları resimleriyle profesyonel ressamlara taş çıkarıyor. Amatör ressamlar, yıl sonunda açılan sergide ise birbirinden güzel resimlerini gururla sergiliyor.

BAŞKAN OĞUZ’DAN SANATA DAVET VAR
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Aliağa’yı bir kültür sanat kentine dönüştürecek eğitimlerin her geçen yıl arttırıldığını ifade ederek, “Bu kentte sanatın hangi alanına olursa olsun ilgi duyan herkese kapımız sonuna kadar açık. Küçük büyük demeden, Konservatuarımıza gelerek herkesi yeteneklerini keşfetmeye, boş zamanlarını değerlendirmeye ve kentimizin sosyal kültürel yaşamına renk katmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA