Soğutma Makinelerinde Enerji Tasarrufu Sağlandı

CANTEK Soğutma A.Ş, AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği “Akıllı Soğutma Makineleri” ile sektörde devrim yapacak yeniliklere imza atıyor. Soğuk odalar, soğuk oda kapıları ve led sistemleriyle dünya genelinde 10 binden fazla müşteriye ulaşan CANTEK, dünya soğuk depolama sektörü literatürüne kazandırdığı, yüzde 25-72 oranında enerji tasarrufu sağlayan, patenti kendisine ait “Octopush Akıllı Soğutma Makineleri” ile önümüzdeki iki yıl içinde dünya markası olma iddiasını taşıyor.

Soğutma Makinelerinde Enerji Tasarrufu Sağlandı
Türkiye endüstriyel soğutma pazarının yüzde 35-40’ını elinde tutan, 20 yıldır müşterisinin ihtiyaçlarına göre çalışan soğutma makineleri üzerinde araştırma yaparak, tasarruflu ve izlenebilen soğuk odalar üreten, Türkiye’nin en büyük kapalı alanlı fabrikasına sahip gerçek bir teknoloji ve mühendislik şirketi olan CANTEK Soğutma, enerji tasarrufu sağlayan ürünlerde farkını ortaya koydu.

CANTEK Soğutma A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, dünya soğutma literatürüne “Türk bir firmanın katkısı” olarak tanımlanabilecek kontrol ünitelerinin dünyada bir örneği olmadığını, akıllı soğutma makinelerinin geçmiş kayıtlarını hafızasında tuttuğunu, ihtiyacı hissedip ona göre çalıştığını, arızanın uzaktan izlenerek, servis hizmeti verildiğini anlattı. Bunun Türk mühendislik bilgi ve tecrübesinin bir zaferi olduğuna işaret eden Karaca, CANTEK’ in söz konusu yeniliklerle sektörde bir devrim gerçekleştirdiğini, üretiminin yüzde 40’ını ihraç ederek Türk ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Can Hakan Karaca, CANTEK’in, mühendislik harikası AR-GE’si, üretim, istihdam ve ihracatı ile ülke ekonomisine katma değer sağlayan önemli bir şirket olduğunu belirterek “En geç iki sene içinde dünya endüstriyel soğutma sektörüne Akıllı Soğutma Makineleri ile enerjinin nasıl doğru kullanılabileceğini gösterecektir” dedi.

SOĞUK ODASINI İZLEYEMEYEN İŞLETME YÜKSEK ENERJİ FATURASI ÖDER
Karaca, soğuk depoların Türkiye’de yılda 1 Milyar Euro’luk enerji tükettiğini, yeni nesil akıllı makinelerin Türkiye ekonomisine yapacağı katkının yılda ortalama 300 Milyon Euro tasarruf biçiminde olacağını ifade etti.

CANTEK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, CANTEK’in Türkiye’de 100’ü aşkın işletmede kurduğu akıllı soğutma makineleri ile işletmelerin elektrik tüketimlerini onlar adına uzaktan izleyerek tasarruf sağladığını söyledi.

Soğuk odaların izlenmemesi durumunda işletmelerin yüksek elektrik faturaları ile karşılaştıklarını belirten Karaca, CANTEK’in geliştirdiği teknoloji sayesinde bu sorunun ortadan kalktığını sözlerine ekledi.
Geniş bir yelpazede üretim yapan CANTEK, anahtar teslim otel, tatil köyü gibi turizm yatırımları, et, balık, tavuk işletme ve depolama tesisleri, süt ve sütlü mamuller üretim ve stoklama tesisleri, meyve ve sebze depolama tesisleri kuruyor.
Kaynak: İHA