Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Paris'te

PARİS - Akdeniz için Birlik Bakanlar Toplantısı için Paris'te bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, BM'nin Bilim, Kültür ve Eğitim Örgütü ve Fransa Meclisi'nde temas ve incelemelerde bulundu.

Şahin, ilk olarak UNESCO Cinsiyet Eşitliği Bölüm Başkanı Gülser Corat ile görüştü. Görüşmede cinsiyet eşitliği, kadın hakları ve sosyal politikalar konusunda UNESCO ve Türkiye arasında gündeme gelebilecek işbirliği konuları gözden geçirildi.

Bakan Şahin, daha sonra Fransa Meclisi Kadın Hakları ve Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Catherine Coutelle ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülkede son dönemde fırsat eşitliği, kadın hakları konusunda yapılan çalışmalar gözden geçirildi.

Bakan Şahin, bu akşam Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Akdeniz için Birlik toplantısına katılan bakanlar onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

Bakan Şahin yarın Akdeniz İçin Birlik tarafından düzenlenen ve "Kadının Toplumdaki Rolünün Güçlendirilmesi" konulu bakanlar toplantısına katılacak ve burada bir konuşma yapacak.

Şahin, Fransa'nın Kadın Haklarından Sorumlu Bakanı Najat Vallaud-Belkacem ile yapacağı görüşmenin ardından Türkiye'ye geri dönmek üzere Paris'ten ayrılacak.

Kaynak: AA