Muhtarlar Mısır’daki Katliamı Protesto Etti

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyeleri Mısır Konsolosluğu önünde Mısır’da darbe yönetimi tarafından halka yapılan katliamı kınadı.

Bebek’te bulunan Mısır Konsolosluğu önünde toplanan İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği, Mısır’da halk üzerinde yapılan katliamları kınamak için bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Selami Aykut ve çok sayıda muhtar katıldı.

İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği adına basın açıklamasını okuyan basın sözcüsü Seyit Keleş, "Yapılan bu darbenin evrensel hukuka aykırı olduğunu biliyor ve şiddetle kınıyoruz. Darbe yapan hak hukuk bilmez zorba takımına karşı, demokrasi yanlısı Mısır halkı tepkisini ortaya koymak için meşru biçimde meydanlara inmiştir. Darbe karşıtı gösterilerle meydanlarda olan Mısır halkına silahlı mücadelede bulunan yandaşlarının çocuk, genç, yaşlı demeden acımasızca katletmişlerdir. Zulüm haddini aşmaktadır. Hak ve hukuk tanımamazlıktır. Düşünce ve davranışta zalimlere taraf olmak,zulüm ve suçlulara arka çıkarak fiilin kendisi ile eş değerdir. Bugün zulme rıza gösterenler ve zulme destek verenler yarın başlarına gelebilecek belalarda kimden destek göreceklerdir. Sözde demokrasi yanlısı görünen İsrail,Avrupa ülkeleri ve özellikle Amerika yandaşları bu darbenin,zulmün ve haksızlıkların karşısında sessiz ve hatta darbe yanlısı olmaları manidardır. Bu kabul edilemez bir durumdur“ dedi.

Mısır halkına dirayet telkinlerinde bulunduklarını ifade eden Seyit Keleş, "Biz İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği olarak diyoruz ki Zulmü alkışlayamam,zalimi asla sevemem ve Muhtar aldırma geç git diyemem. Mazlum demokrasi yanlısı Mısır halkına sabır, feraset ve dirayet telkinlerinde bulunuyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği beraberlerinde getirdikleri siyah çelengi Mısır Konsolosluğu önüne bıraktı.
Kaynak: İHA