Balıkesir Belediyesinin Katı Atık Tesisi İnşaatı

BALIKESİR - Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yapımına devam edilen ve kış mevsimi başında hizmete girmesi planlanan katı atık tesisinin, kentin çöp sorununu ortadan kaldırarak çevre illerin tıbbi atıklarının toplanacağı bir merkez olacağını bildirdi.

Balıkesir-Savaştepe karayolundaki tesiste incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi alan Ok, gazetecilere yaptığı açıklamada, neredeyse bedavaya gelen tesis için Avrupa Birliği projelerinden yararlanıldığını ve yüzde 90 oranında hibe alındığını belirtti.

Kış mevsimi başında hizmete girmesi planlanan tesisin maliyetinin 60 milyon lira olduğunu dile getiren Ok, şunları kaydetti:

"Balıkesir için yapılan en büyük yatırımlardan biri. Bu tesis, Balıkesir'in çöp sorunun ortadan kaldırmakla birlikte çevre illerin de tıbbı atıklarının toplanacağı merkez durumunda olacak. Önceden tıbbi atıkları Bursa'ya gönderiyorduk. Bundan sonra çevre illerden, Çanakkale, Manisa gibi yakın bölgelerden tıbbi atıkları toplayacağız. Bu tesis, çoğu belediyenin yapmak istediği tesislerden biri. Zaten devlet de bu tesislerin yapılmasını aslında zorunlu tutuyor. Çünkü yer altı ve yer üstü sularımız kirleniyor, topraklarımız kirleniyor."

Kaynak: AA