Saruhanlı 390 Kamera İle İzleniyor

MANİSA - Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ilçede toplam 390 güvenlik kamerasının asayiş olaylarına karşı 24 saat kayıt yaptığını söyledi.

Otcu, gazetecilere yaptığı açıklamada 830 kilometrekarelik alanda kurulu ilçenin nüfusunun, yüzde 72'sine tekabül eden 38 bin 379'unun belde ve köylerde, 15 bin 781'inin ise ilçe merkezinde ikamet ettiğini ifade etti.

Saruhanlı'da köy ve beldelere kurulan güvenlik kameraları sayesinde bir yıl içinde 50'ye yakın olayın aydınlatıldığını söyleyen Otcu, sistem kayıtlarından tespit edilen 87 şüphelinin de gözaltına alındığını kaydetti.

Otcu, şunları söyledi:

"İlçe merkezinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün kontrolünde 27 güvenlik kamerası bulunuyor. Ayrıca ilçe merkezinde 110 esnafında iş yerinde güvenlik kamerası mevcut. Köy ve beldelere kurulan 250 kamerayla birlikte Saruhanlı'da toplam 390 güvenlik kamerası asayiş olaylarına karşı 24 saat kayıt yapıyor."

-Gümülceli beldesine Mobese kuruldu

Saruhanlı'da Kaymakamlık tarafından "Belde ve Köylerde İnternet Tabanlı Güvenli Amaçlı İzleme ve Kayıt Sistemi" kurulmasına yönelik başlatılan proje kapsamında, Gümülceli Beldesine de güvenlik kamerası kuruldu.

Gümülceli Belediye Başkanı Ayhan Adağ, giriş-çıkış ve belde meydanına 6 güvenlik kamerası kurduklarını belirtti.

Kameralara yansıyan görüntülerin İlçe Jandarma Komutanlığı ve Belediyedeki ekrandan canlı izlenebildiğine işaret eden Adağ, olayların aydınlatılması bakımından güvenlik kameraların faydalı olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA