Ekşicilere spoiler olmasın ama...

Türkiye’nin belki de en çok tartışılan ve bir o kadar da en çok takipçisi olan internet sitelerinden olan “Ekşi Sözlük” ten ilk kitap çıktı.

Ekşicilere spoiler olmasın ama...
Ekşi Sözlük yazarlarından belgesel film yönetmeni Serhat Genç 'in yazdığı “Ekşimiş Yazılar” adlı kitap raflarda yerini aldı. Serhat Genç, binlerce Ekşisözlük yazarlarından biri. Son 5 yıldır Ekşisözlük 'te yazıyor. Ekşimiş Yazılar, çoğunluğu yazarın Ekşisözlük 'te yazdıklarından oluşuyor.

Kitap, okuyucusuna birbirinden çarpıcı konularda özellikle son 10 yılın Türkiye panoramasından başlıklar ve kesitler sunuyor. Okur, kitapta binlerce Ekşisözlük yazarının zekasından fışkıran ilginç başlıklarda, şaşırtıcı bir bakış açısını yakalıyor.

Yazar Serhat Genç, “Belki hiçbir şey öğrenmeyeceksiniz ama kesinlikle çok eğleneceksiniz “diyor. Kitabın son bölümünde, başka yerde yayınlanmayan yazarın “içinden müzikler geçen” başlıklı denemeleri de yer alıyor.

Ekşimiş Yazılar 'ın içinde hayli ilginç konu başlıklarına yer verildi. Yazarın dediği gibi okur hiçbir şey öğrenmiyor ama o konularda düşünmeye sevk ediliyor. Destek Yayınları 'ndan çıkan kitapta bazı konu başlıkları şunlar:

“Çirkin bir erkekle çıkma nedenleri”

“Askere pimi çekilmiş bomba vermek”

“Düğünde oynayanların arasında kalmak”

“30 Yaş Üstü Erkekler”

“80 'lerde çocuk olmak”

“Kadınları itici yapan detaylar”

“Sevgilinin avuçlardan kayıp gitmesi”

“Akıllı olduğunu sanan reklam yazarları”

“Dizilerdeki yemek masaları”

Yazar Hakkında Bilgi

1973 yılında İstanbul-Kadıköy 'de doğdu. 23 yaşına kadar 37 ayrı iş yerinde, değişik branşlarda (bahçıvanlık, elektrik teknisyenliği, cankurtaranlık, resepsiyonistlik, diskjokey 'lik) çalıştı. 23 yaşında grafikerliğe başladı. Değişik reklam ajanslarında grafiker ve art direktör olarak çalıştı. 30 yaşına geldiğinde kendi ajansını kurdu ve art direktörlüğün yanı sıra reklam filmi yönetmenliğine başladı. Bu süreçte yüzlerce reklam filmi çekti. 2009 yılından itibaren ağırlıklı olarak belgesel yapımcılığına ve yönetmenliği yapıyor. 40 'tan fazla ülkede belgesel yapımlar hazırladı.

Medyaradar