Aksaray Randevulu Sisteme Alıştı

Aksaray’da Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Aksaray Randevulu Sisteme Alıştı
2013 yılının ilk 6 ayında 55 bin 760 hasta, ‘Alo 182’ çağrı merkezini kullanarak veya www.hastanerandevu.gov.tr adresi üzerinden randevu alarak Aksaray Devlet Hastanesi’nde sıra beklemeksizin muayene oldu.
Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Ahmet Korkmaz, Aksaray Devlet Hastanesi’nin polikliniklerinden günlük 4-5 bin hastanın muayene olduğunu belirterek, “Bu hastaların ortalama 500-1000 tanesi randevulu hastadır. Her geçen gün randevulu hasta sayımız artmaktadır. Bu rakamlar Aksaray halkının kısa zamanda randevulu sisteme alıştığını göstermektedir. Randevu alarak hastanemize gelen hastalar poliklinikler önünde sıra beklemek zorunda kalmadan, kendisinin belirlemiş olduğu randevu saatinde rahatlıkla muayenesini olmakta, zaman kaybını ortadan kaldırmaktadır. Hasta ve hasta yakınları için ‘Alo 182’ çağrı merkezinden veya www.hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu almak, muayenede ayrıcalıktır, randevusuz hastalara kıyasla daha kısa sürede muayene olmaktır. 2013 yılının ilk 6 ayında, Aksaray Devlet Hastanesi'nde 538 bin 213 hasta muayene olmuştur. Bu rakamın yaklaşık yüzde 10’u toplamda 55 bin 760 hasta Alo 182 çağrı merkezini veya internet üzerinden www.hastanerandevu.gov.tr adresini kullanarak randevu alan hastalardır. MHRS’de ülkemiz ortalamasına bakıldığında bu rakamlar Aksaray Devlet Hastanesi için küçümsenemeyecek bir rakamdır” dedi.

MHRS’den randevu alma konusunda da bilgiler veren Korkmaz, “Hasta ve hasta yakınları günün 24 saati ‘Alo 182’ çağrı merkezini arayarak veya www.hastanerandevu.gov.tr adresi ya da akıllı telefonlarda MHRS uygulamasını kullanarak, polikliniklerinden istedikleri gün ve saate randevu alabilirler. www.hastanerandevu.gov.tr adresinden veya akıllı telefonlar üzerinden randevu almak tamamen ücretsizdir. En erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. Randevu aldığınız saatin en az 80 dakika öncesinde randevunuzu iptal edebilir ve dilerseniz başka tarihli randevu oluşturabilirsiniz. Bir sağlık kurumunun belli bir polikliniğinden, bir gün içinde en fazla 1 randevu alabilirsiniz. Bir günde bir sağlık kurumundan farklı poliklinikten alınmak kaydıyla en fazla 2 randevu alabilirsiniz. Telefonla kendinize ve yakınlarınıza her aramada toplamda en fazla 4 randevu alabilirsiniz” dedi.

Kaynak: İHA