Dondurmalı Türk Kahvesi Tiryakisi Oldular

İzmir’in Dikili ilçesinde Mavi Bayrak’ın işletmecisi olan Fırat Kemerlioğlu Dondurmalı Türk Kahvesi üretti.

Dondurmalı Türk Kahvesi Tiryakisi Oldular
Yaz sezonunda tatillerini Dikili’de geçiren yerli ve yabancı turistler, közde pişirilen kahveyi tatmak için sıraya giriyor.

Türkiye’de ilk defa kendisinin Dondurmalı Türk Kahvesi ürettiğini ve patentini almak istediğini ifade eden Kemerlioğlu, “Türk Kahvesi’nin damla sakızlısını, çikolatalısını, vanilyalısını ve çileklisini yapıyorlar. Ben de dedim ki kendi aklımdan, kendi fikrimden; ‘Ben de bir kahve üretmem lazım.’ Ve ben de buna dondurmayla başladım. İçine dondurmayı attım. Baktım ki tuttu. Bir de baktım, mekanımız dolmaya başladı.

Buradaki herkes dondurmalı kahve için geliyor. En azından günde 300-400 fincan satıyoruz.” dedi.

İstanbul’dan Dikili’ye tatile gelen Çetin Kaya ve ailesi de Dondurmalı Türk Kahvesi’ni çok beğendiklerini söylediler. İlk defa Türk Kahvesi’ni dondurmalı olarak denediklerini ifade eden Kaya, “Daha değişik kahveler de gördük. Her akşam artık onlardan da deneyeceğiz.” dedi.

Daha önce hiçbir yerde Dondurmalı Türk Kahvesi içmediğini söyleyen Oktay Akşengür, “3 senedir Mavi Bayrak’ın işletmecisi tarafından yapılıyor. Burada Mavi Bayrak ile başladı bu iş. Çok seviyorum. Sürekli içiyorum. Sürekli geliyorum. Kendine göre arkadaşların bir taktiği var. Çok farklı bir yapısı var kahvenin. Daha doğrusu yapılma şekli var. Bunun için ben çok ilginç olduğunu düşünüyorum. Ve ağızda da kömürde yapılmasından dolayı değişik bir tat var. Dondurmayla birleşince harika bir şey oluyor. Ben çok beğeniyorum.” dedi.

Kaynak: İHA