Muğla'da Yapımı Tamamlanan Açık Hava Tiyatrosu

MUĞLA - AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden, "Açık hava tiyatrosunun yapımında Muğla Belediyesinin maddi hiçbir katkısı bulunmamaktadır. Başlangıcından bitimine kadar TOKİ kaynakları kullanılarak yapılmıştır" dedi.

Özden, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ'nin açık hava tiyatrosunu 7 Mart 2011'de ihale ettiğini, 14 Ağustos 2012'de inşaatını tamamlayıp yapılan protokolle Muğla Belediyesinin kullanımına devrettiğini hatırlattı.

Tiyatronun yapımı için Muğla milletvekilleri olarak çok saba sarf ettiklerini belirten Özden, "Açık hava tiyatrosunun yapımında Muğla Belediyesinin maddi hiçbir katkısı bulunmamaktadır. Başlangıcından bitimine kadar TOKİ kaynakları kullanılarak yapılmıştır. Biz hemşehrilerimize ve Muğla'mıza böyle bir tesis kazandırmaktan mutlu ve gururluyuz. Bu tesisin açılması dolayısıyla tarafımıza herhangi bir davetiye ulaşmamıştır. Ahde vefa duygusunun Muğla için önemli bir özellik olduğunu hatırlatma gereği hissetmekteyim" ifadesini kullandı.

-"İsmi halka soralım"

Açık hava tiyatrosuna verilecek isim konusunda ideolojik yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Özden, şöyle devam etti:

"Açık hava tiyatrosuna Muğlalı hemşehrilerimizin benimseyebileceği, kabullenebileceği değerli bir şahsiyetin isminin verilmesi gerektiği düşüncesindeyim. Yeni yapılan Yerkesik 112 Acil İstasyonu'na verilecek isim konusunda halka başvurulmuş ve değerli büyüğümüz Ünal Türkeş'in de belirttiği yörenin yetiştirdiği bir tarihi şahsiyetin ismi verilmiştir. Katılımcı belediyecilik örneği gösterilerek Türkiye'de çoğu kurum ve belediyenin uyguladığı halka başvurma yoluyla verilecek ismin belirlenmesi doğru bir yöntem olacaktır. Muğla'ya yakışan da budur."

Kaynak: AA