Şirehan Hotel Gaziantep’e Yakıştı

Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit, Şirehan’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Şirehan Hotel Gaziantep’e Yakıştı
Şirehan Hotel’in restorasyonunu tamamlayarak Hotel olarak hizmete sokan Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan’ı kutlayan Ahmet Ümit “Ben birçok ülke gezdim, oralarda oteller gördüm. Burası standartların üstünde bir yer diyebiliriz” dedi.

Gaziantepli Yazar Ahmet Ümit, Şirehan Hotel’in Gaziantep için önemli misyon üstlendiği ve nostaljik yapısıyla dikkat çektiğini ifade ederek “Şirehan Hotel bana çok nostaljik geldi. Çünkü yapılırken Tahir Tekin Öztan ile beraberdik. Benim babamın dükkanı 50 metre ileride idi. Çocukluğumda buraya gelirdik. Burada sucuk bastık, kuru üzüm, ceviz satılırdı. Benim çocukluğun geçtiği bir yer. Benim ile ilgili duygusal bir bağ var. Burası atıl durumda idi. Tahir, burayı aldı ve restorasyonunu aslına uygun olarak yaptı. Gerçekten modern dünya ölçüsünde yakalayan bir yapı olmuş. Ben birçok ülke gezdim oralarda oteller gördüm. Burası standartların üstünde bir yer diyebiliriz” diye konuştu.

Yazar Ümit, konuşmasına şöyle devam etti:
“Gaziantep’i bir marka şehir olarak düşünecek isek Gaziantep’in gerçekten bu kalitede otellere ihtiyaç var. Bizim yemeğimiz gerçekten dünya çapında bir yemek kültürü, nerde ise birçok ülkenin yemek kültürü ile Gaziantep yemekleri boy ölçüşecek seviyede. Aynı zamanda bizim sadece yemek kültürümüz yok yemek kültürümüzün yanı sıra tarihi hanlarımız var. Dünyaya mal olmuş önemli tarihi dokularımız var. Bir zamanlar İpek Yolu buradan geçiyordu. Onun kanıtları bu tarihi kalıntılardır. Bu tür anıtlar beni gururlandırıyor. Ekim ayında burada festival yapacağız. 1. Uluslararası Şirehanı Yiyecek İçecek Festivali yapacağız. Dünyanın çeşitli ülkelerinden insanlar getireceğiz. Gaziantep tanıtımı için çok önemli bir işlev görecek. Artık sanayi kadar bizim kültüre önem vermemiz gerekiyor. Bunu da gerek sanat gerekse o muhteşem yemeklerimizin altını çizerek bütün dünyaya duyuracağız. Bugün burada olmaktan çok büyük gurur duyuyorum.”
Yıllardır temel amacının Gaziantep ve bölgede kültür turizminin gelişmesine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, ziyaretine gelen Yazar Ahmet Ümit’le uzun uzun sohbet ederek bir rüyasını daha gerçekleştirdiğini belirtti.

Öztan Şirehan Hotel’in Gaziantep’e yakıştığını belirterek, “Şirehan’ı açtıktan sonra birçok talep patlaması oldu. Bu tarihi mekan Gaziantep tarihini, kültürünü Gaziantep’te yaşatıyor. Bu gün birçok insanın veya sektörle ilgili dostlarımızın babalarına, dedelerine ait dükkanlar Şirehan’da vardı. Gerek o dönemlerle ilgili nostalji gerekse tarihi yapının aslına uygun bir işleve kavuşturulması hepimizi mutlu etti. Ben en büyük hayallerimden birisini daha gerçekleştirdiğime inanıyorum. Doğup büyüdüğüm kentime olan vefa borçlarımdan birisini daha ödediğimi düşünüyorum. Yurt içi ve yurt dışından önemli talepler geliyor. Şirehan Hotel’in sahip olduğu salonlar ve farklı mekanları gerek kongre turizmi için gerekse kültür turizmi için önemli mekanlardır. Balo ve toplantı salonlarımızla açık hava mekanlarımız özellikle yaz ayları için birçok organizasyona ev sahipliği yapacağı için bu mekanlara yönelik önemli talepler geliyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ilk gastronomi kenti unvanını almak için çalıştıklarını söyleyen Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Öztan, “Umuyorum ki önümüzdeki günlerde Türkiye’nin ilk gastronomi kenti unvanını da bu mekanlarımızla almayı başaracağız. Değerli dostum Ahmet Ümit’e de ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisiyle sürekli Gaziantep tarihi ve kültürü üzerine sohbetlerimiz oluyor. Birlikte birçok projeye birlikte imza atacağımızı umuyoruz. İnsanlar burada saydığım her şey görüyorlar. Burada açık hava çalışmaktayız. Burada birde balo salonumuz var. Balo salonu modern bir şekilde faaliyetlerimiz ile hizmet vermekteyiz. Hem açık hem kapalı alan olarak birçok şekilde faaliyet gösteriyoruz. Buraya ilgi yoğun olmasından dolayı talep patlaması oldu. Yurt dışından daha çok talep geliyor. Bizde bu ilgiye karşılık daha iyi hizmet vermek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA