Konya'da "uluslararası Yetim Pikniği"

Konya - Rida İnsani Yardım Derneği'nin düzenlediği "Uluslararası Yetim Pikniği"nde Türkiye başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde anne-babasını kaybetmiş yetim çocuk bir araya geldi.

Konya'nın Meram ilçesi Dutlukur piknik alanında organize edilen etkinlikte, ülkelerindeki olaylar nedeniyle gülmeyi unutan Suriyeli mülteci yetimler doyasıya eğlendi.

Kimi annesini kimi de babasını kaybeden çocuklar, bir günlük de olsa çocukluklarını yaşadı. Küçük yaşlarında savaşın şiddeti ve soğuk yüzü ile yaşamaya çalışan Suriyeli yetimler, oyunlar oynayarak anne-baba yokluğunu ve savaşı unutmaya çalıştı.

Oyuncaklar ve çeşitli hediyelerin dağıtıldığı piknikte, uçurtmaları gökyüzünde yarıştıran yetim çocuklar, mini yarışmalarda kıyasıya ter döktü.

RİDA-Der Başkanı Mehmet Şahin, yaptığı açıklamada, yetim çocuklar için her yıl piknik düzenlediklerini, bu yılki pikniğin uluslararası bir etklinlik olduğunu söyledi.

Derneklerinin birçok ülkede faaliyet gösterdiğini belirten şahin, "Somali, Sudan, Suriye gibi ülkelerde mazlumlara, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz bu piknikte Türkiyeli yetimlerin yanı sıra, Suriye'de yaşanan savaştan ülkemize sığınmış ve Islahiye'de mülteci olarak bulunan yaklaşık 42 yetim çocuğumuzu getirdik. Sudan, Somali, Kenya'nın ardından Suriyeli yetimlerimizin de bakımlarını üstleniyoruz. Yetim kardeşliğine sahip çıkmalıyız. Çünkü ülkemiz çeşitli oyunlarla karıştırılmaya çalışılıyor. Bunun karşısında sahip çıktığımız her yetim bizim geleceğimizdir" diye konuştu.

Kaynak: AA