Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Gürerk Açıklaması

Türkiye Finans Katılım Bankası sponsorluğunda Capital ve Ekonomist dergilerince bu yıl yedincisi düzenlenen "Anadolu Markaları 2013" yarışmasının tanıtım toplantısı, Denizli'de yapıldı.

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk, Anemon Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, geçen yıldan beri destek verdiklerini yarışmada, Türkiye'nin dört yanından markalaşma öyküsünü paylaşan şirketlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ekonomideki küreselleşme unsurunun, markalaşmayı zorunlu hale getirdiğini belirten Gürerk, bunun bilincindeki birçok şirketin, stratejilerinin odağına markalaşma yatırımı kararını aldığını dile getirdi.

Gürerk, özellikle KOBİ'lerin, markalaşma yolunda profesyonelleşmeye ve organizasyon yapısında önemli değişikliklere gitmeye başladığını anlatarak, "Ulusal markaların küresel güç olmak için yatırım yapması, hem ülkemiz adına gurur duymamızı hem de geleceğe yönelik şevkimizi artırıyor" dedi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise geçmişe göre Türkiye'nin çok daha iyi yere geldiğini ama yapacak daha çok işlerinin olduğunu söyledi.

Zorlu Grubu'nun bu yıl 60. yılını kutladığına değinen Zorlu, şunları ifade etti:

"Zorlu Grubu olarak 5 sektörde faaliyet gösteriyoruz. 1994'te Vestel'i satın aldık. O zaman bize 'Tekstilde para kazanmaya başladı, burada batacak' dediler ama bugünkü geldiğimiz nokta; Manisa'da 1 milyon metrekare kapalı alanda üretim yapıyoruz, 35 milyon cihaz üretecek kapasiteye sahibiz. Geçen yıl 22 milyon ürettik. En önemlisi de elektronik sanayisinde de çok iyi yerlere geldiğimizi görüyorum. Bizim yaptıklarımızla dünyadaki yapılanlara bakıyoruz. Gerçekten elektronik, dünyada her gün, her saat, her saniye, hatta her salise değişiyor. Biz bir yerlere geldik ama yeterli değil. Onun için Türkiye'nin çok daha yapılacak işleri var. Bizim 60. yıl sloganımız, 'Yapacaksan daha daha iyisini yap, gideceksen daha daha çok uzağa git, çıkacaksan daha daha yükseğe çık '.Onun için daha iyisini yapmamız lazım, markalaşmamız lazım."

Üretimini üstlendikleri insansız hava araçlarını, bu yılın sonunda Milli Savunma Bakanlığı'na teslim edeceklerini dile getiren Zorlu, "İyi ki Gümrük Birliği'ne girmişiz. Eğer girmeseydik bugün rekabetçi olamazdık. Bu yılın sonunda da smart telefonları çıkaracağız, IPhone'dan daha incesini yapıyoruz. Demek ki istenildikten sonra yapılabiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Anadolu Markaları 2013" yarışmasında, İstanbul dışındaki illerde marka olma yolunda ilerleyen ve markalaşma stratejisiyle fark yaratan kurumlar ödüllendirilecek.

Yarışmada, kurumsal ve ticari firmalar, "Büyük Şirketler" ve "Küçük İşletmeler" olarak iki grupta değerlendirilecek. "Büyük Şirketler" ve "Küçük İşletmeler" grupları içinde sektörlere göre ayrışan farklı kategorilerde, markalaşma konusunda en başarılı performansı sergileyen ilk 3 şirket ödüllendirilecek.

Başvurular, 31 Ekim'e kadar "www.anadolumarkalari.com" adresinden yapılabilecek.

Tanıtım toplantısının, Çanakkale, Şanlıurfa ve Gaziantep'te de yapılacağı bildirildi.

Muhabir: İbrahim Süzer / Emre Umurbilir

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA