Engelli Gençler Gaziantep'de

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bahçelievler Gençlik Merkezi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Gaziantep'e gezi düzenlendi.

Düzenlenen geziye katılan 40 engelli genç hayvanat bahçesini gezip görerek, eğlenme imkanını buldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını ifade ederek, ''Düzenlemiş olduğumuz bu geziyle birlikte engelli gençlerimizin sosyalleşmesini ve hayata olumlu bir gözle bakmalarına yardımcı olmaya çalıştık. Gezimize katılan engelli gençlerimiz Gaziantep'te bulunan hayvanat bahçesine gezerek, görmedikleri hayvanları görüp eğlenme imkanını elde etmişlerdir. Ayrıca şehri tanıma fırsatını da bulmuşlardır'' diye konuştu.

Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp ise gerçekleştirilen etkinliğe katılanları bir parça olsa da mutlu etmenin sevincini yaşadıklarını belirterek, ''Yüreği ve gönülleri engelsiz kardeşlerimizin dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de her zaman yanlarında olduklarımızı unutmasınlar. Gençlik merkezi olarak yoğun istekler üzerine mavi kapak toplama kampanyasına tekrar başlayıp, bir engelli kardeşimize yine tekerlekli sandalye almayı planlamaktayız. Bizim amacımız belli bir kesime değil her kesime hitap etmektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA