Osmaniye'de 39 Engelli Bir Günlük Temsili Askerlik Yaptı

Osmaniye'de, Engelliler Haftası kapsamında 39 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı.

Karaoğlanoğlu Kışlası'ndaki stadyumda gerçekleştirilen etkinlikte, 39 engelli asker üniformalarını giydikten sonra selam verme ve silah eğitimi aldı.

Piyade Üsteğmen Bahadır Yalman, yaptığı konuşmada, asıl engelin bedende değil, zihinde, düşüncede ve anlayışta olduğunu ifade etti.

Türk ordusunun maddi ve manevi havasını teneffüs etmek için gelen bu kişilerin engelli olmalarının bir eksiklik değil yalnızca farklılık olduğunu anlatan Yalman, şöyle devam etti:

"Engelli kardeşlerimizin farklılıklarını eksiklik olarak görmek onların önüne asıl ve en zor engelleri çıkarmaktan başka bir şey değil. Dünyanın birçok ülkesinde bırakın engellileri, sağlam insanlar bile askerlik yapmaktan kaçarken, vatan ve millet kavramlarının anlamlarını göz ardı ederken, buradaki kardeşlerimizin bir günlüğüne dahi olsa askerlik yapmak istemeleri 'Her Türk asker doğar' sözünün bizlere ne kadar yakıştığının canlı delilidir."

Bir günlük temsili askerlik yapan engelliler, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masada yemin ettikten sonra tören geçişi yaptı, temsili terhis belgelerini aldı.

Törene Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve engelli gençlerin aileleri katıldı.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ / Anıl Bağrık

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA