Pazarlar İçin Zabıta Birimi Kuruldu

İnşa ettiği kapalı pazaryerleriyle dikkat çeken Mamak Belediyesi, pazaryerlerindeki işleyişi daha disiplinli hale getirmek için Zabıta Müdürlüğü’nün içerisinde yeni bir birim oluşturdu.

Pazarlar İçin Zabıta Birimi Kuruldu
Pazar Büro Amirliği adı altında oluşturulan birim pazaryerleri ve pazarcı esnafı hakkında bir veri bankası oluşturarak çalışacak. İlçe sınırları içerisinde önceden kurulan ve yeni açılacak pazar yerlerinin kurulması, işletilmesi, pazar yerlerinde bulunması gereken özellikler, pazar yerleşim planları gibi işler yeni kurulan birim tarafından takip edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Pazar Büro Amirliği, pazarlarımızın çok daha sistemli olarak çalışmasını sağlayacak. Daha çok pazarlar ve pazar esnafı hakkında bir bilgi ve veri bankası oluşturacak olan amirlik, yönetmeliklerin ve kanunların ön gördüğü şekilde düzenlemelerde yapacak” dedi.

Pazar Büro Amirliği denetimlerde ceza uygulanan pazarcı esnafını yakın takip altına alacak. Pazarcı esnafı hakkında oluşturulacak düzenli veri bankası sayesinde her türlü devir işlemi de yeni kurulan amirlik tarafından yürütülecek. Pazar yerlerinde yapılacak her türlü çalışmayı tek elden yürütecek olan amirlik 1 amir 3 memurla hizmet verecek .
Kaynak: İHA