Bosna-Hersek Eski Cumhurbaşkanından Gso'ya Ziyaret

Bosna-Hersek eski Cumhurbaşkanı Haris Silajdzic, Gaziantep Sanayi Odası'nı (GSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile görüştü.

Bosna-Hersek Eski Cumhurbaşkanından Gso'ya Ziyaret
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GSO Başkanı Konukoğlu, kentin sanayisi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Gaziantep’in yaşayan en eski yerleşim merkezlerinden birisi olduğunu, sanayi ve ticaret hayatının 6 bin yıllık geçmişe dayandığını belirten Konukoğlu, bugün Gaziantep’in cazibe merkezi konumuna ulaştığına, Türkiye’den daha hızlı büyüdüğüne dikkati çekti. Konukoğlu, "Özellikle son 20 yılda ticaretimiz iki katı canlandı. Antepli ticaret adamlarının özelliklerinden birisi de kıskanç olmamalarıdır. Gaziantepli iş adamlarının yalnızca kendileri için değil aynı zamanda arkadaşları için de iş bağlayabilmeleri çok önemlidir. Bu yüzden Gaziantep sanayisi sürekli olarak gelişmektedir" dedi.

Gaziantep’te bir devlet üniversitesi ve iki vakıf üniversitesi bulunduğunu hatırlatan Adil Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin ortak çalışmalar gerçekleştirdiğini, aralarındaki işbirliğinin takdire şayan olduğunu kaydetti

Bosna-Hersek eski Cumhurbaşkanı Haris Silajdzic ise, Gaziantep ziyaretlerinden bahsederek, dün de Şanlıurfa’ya gittiğini belirtti.

Silajdzic, "Genel olarak Türkiye denildiği zaman akla her zaman İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler geldiği için, ben buraya geldiğimde o kadar mutlu insanlarla karşılaşmayı hiç düşünmemiştim. Bu yüzden çok şaşırdım ve mutlu oldum. Bu program sayesinde, özellikle de Prof. Dr. Edibe Sözen sayesinde burada olduğum için minnetlerimi sunmak isterim" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konukoğlu, Silajdzic'e yöresel bakır işlemeli kahvedanlık hediye etti. Ziyarette; Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Edibe Sözen de hazır bulundu.
Kaynak: İHA