Ak Parti'li Heyet Cizre’de Esnafı Ziyaret Etti

Şırnak’ın Cizre ilçesinde AK Parti milletvekilleri, çözüm süreciyle ilgili kanaat önderleriyle görüşüp esnafı ziyaret etti.

Ak Parti'li Heyet Cizre’de Esnafı Ziyaret Etti
Aralarında AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekemen, AK Parti Ordu Milletvekili Fatihan Ünal, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Hamzaoğulları, Kahramanmaraş Milletvikili Sıtkı Güvenç, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Gaziantep Milletvekili Halil Mazicioğul, Van Milletvekili Mustafa Bilici, Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akaman, Siirt Milletvekili Osman Ören, Şırnak Milletvekili Emin Dindar, 22. Dönem Batman Milletvekili Ahmet İnal, 23. Dönem Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun ve birçok MKYK üyesi ile AK Parti Şırnak il ve ilçe yöneticilerinin yer aldığı heyet, İç Kale’de partililerle bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasının ardından heyet Cizre, Silopi, İdil, Şırnak ve Uludere’ye gitmek için dört ayrı gruba dağıldı.

Ahmet İnal, Osman Ören, Emin Dindar, Van İl Başkanı Abdullah Aras, Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Tunceli İl Başkanı Veli Suroğlu, AK Parti Teşkilat Başkanı Yüksel Taş ve partililer, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Özalp’ı ziyaret etti. Milletvekilleri daha sonra kanaat önderi Nurettin Şık’ı evinde ziyaret ederek çözüm süreciyle ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

“KÜRTLER TÜRKİYE’DE ŞUANA KADAR BÖYLE BİR BAŞBAKAN GÖRMEDİ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nurettin Şık, barış sürecine destek verdiğini belirterek, “Kürtler Türkiye’de şuana kadar böyle bir başbakan görmedi yalnız yeterli olduğunu da söyleyemeyiz. Attığı adım çok önemli ancak ileride başka adımları da atacağını düşünüyoruz” dedi

Başlatılan bu süreçte daha büyük adımların atılmasını beklediğini ifade eden Şık, biliyoruz karşı taraf buna karşıdır, muhalefet çoktur buna karşıda Başbakan daha da cesaretli davranması lazım ve bu konuda hepimiz arkasındayız” dedi.

Milletvekillerinin yapmış olduğu ziyaretin olumlu geçmesini dilediğini ifade eden Şık, “Bu halkın sulha ve barışa çok hazır olduğunu biliyorum. Atılacak adımları bekliyoruz bu adımlar atılınca biz de daha iyi bu sürece yanaşacağız” dedi.

“BÖLMEK İSTEYENLER OLSA BİLE BİZ İZİN VERMEYİZ”

KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi’nin kardeşi Eşref Elçi ise, “Batının o kadar güzellikleri varken biz deli miyiz ki parçalanalım da o güzelliklerden istifade etmeyelim” dedi

Bundan iki sene önce Çanakkale’nin Çan ilçesinde misafirliğe gittiğini belirten Elçi, “Oradaki misafirlerle konuştuğumda bana bütün telaşımız bölünmektir dediler. Bende biz o kadar deli değiliz cenneti size verip cehennemi kendimize alalım. Cennet gibi ülkeyi bırakıp bu dağı taşı ne yapalım. Siz bölseniz de biz kabul etmeyiz. Bölünme diye bir şey yok ve hiç kimsenin zihninde de yok yalnız bu memleketi sömürenler bu propagandalarla milleti ikiye bölmeye çalışıyorlar ve bütün mesel budur” dedi.

Başlatılan bu barış ve çözüm sürecinden memnun olmamanın mümkün olmadığını belirten Cizreli Esnaflardan Servet Sönmez, “30 yıldır devam eden anlamsız kavganın, savaşın, çatışmanın hiç kimseye bir yarar sağlamadığı ortada. Bu meselenin konuşulması bile çatışmaların durması yönünde bir durum ortaya koydu. Artık askerlerimiz şehit olmuyor, polislerimiz şehit olmuyor diğer taraftan da gerillalar ölmüyor, analar ağlamıyor, babalar ağlamıyor, çocuklar yetim kalmıyor. Bu sürecin konuşulması bile başlı başına bir gelişmedir. Temennimiz ve duamız odur ki biran önce ciddi manada bir netice versin ve bu süreç olumlu neticelensin” dedi.

Milletvekilleri beraberindeki partililerle birlikte esnafları ziyaret ettikten sonra kısa bir süre önce geçirdiği hastalıktan dolayı hayatını kaybeden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi’nin mezarını da ziyaret edip dua okudular. 23 Dönem Milletvekili Ahmet İnal Şerafettin Elçi’nin kabri başında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şerafettin Elçi’nin özgürlüklerden ve insan haklarından yana bir kişi olduğunu belirten Ahmet İnal, “Kanın akmasından, silahla siyaset yapılmamasından yana bir insandı. Bizde bugün 14 vilayetin teşkilat ve il başkanları, milletvekilleri ve il koordinatörleri olarak Şırnak ilini ziyaret etmek istedik. Bu kapsamda bu kadim ve peygamberler şehri, Hz. Nuh’un mekanı ve insanlığın ikinci varoluş şehri olarak bildiğimiz Cizre’yi ziyaret ettik. Esnafımız gezdik, kanaat önderlerimizi ziyaret ettik, rahmetli Şerafettin Elçi’nin abisi Eşref Elçi’yi ziyaret ettik. Bazı kahveleri gezdik, açık havada oturan insanlarla görüştük. 10 yıl aktif olarak bu bölgede ziyaret yapmış biri olarak insanların bu kadar mı barışa susamış olduğunu, bu kadar mı bu akan kanın durması için duacı olduğunu. Bu kadar mı birlikte yaşama azmi içerisinde olduklarını görmenin hazını yaşıyorum” dedi.

Heyet, Cizre’deki ziyaretlerini tamamladıktan sonra AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir’in vereceği akşam yemeğine katılmak için Kumçatı beldesine geçti .
Kaynak: İHA