Diyarbakır’da ‘kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’

Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde, ‘Kadın çiftçiler yarışıyor bilgi ve proje yarışması’ düzenlendi.

Diyarbakır’da ‘kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması’
Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapılan yarışmaya, Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, Diyarbakır Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, kamu kurum müdürleri, çiftçi kadınlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

8 ilçenin yarıştığı yarışmanın sonucunda 15 sorunun 14’üne cevap veren Çermik Yayıklı köyünden 37 yaşındaki 3 çocuk annesi Gülendam Kılıçaslan 1. oldu. 1.’ye tam altın ödülü verilirken, 2. ve 3.’nün belirlenmesi için altın sorular soruldu. 9 sorunun ardından Sur ilçesinden katılan Gurbet Karabulut 2., Lice Yünlüce köyünden Netice Yalçın 3. oldu. Dereceye girenlere ödülleri Vali Yardımcıları tarafından verildi.

Yarışmanın ardından konuşan Vali Vekili Zafer Engin, yarışmanın çok iyi geçtiğini, yarışmacıların kendilerini ölçmelerine fırsat verdiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ise, yarışmanın amacının, kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen eğitim- yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek ve tarımsal konularda kadınların performanslarını değerlendirmek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından tüm katılımcılara sertifikaları ile birlikte çeyrek altın verildi.

Kaynak: İHA