Uğur İşılak Gaziantep’te Konser Verdi

Sanatçı Uğur Işılak, Gaziantep’te üniversiteli öğrencilere konser verdi.

Uğur İşılak Gaziantep’te Konser Verdi
Geçlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Savaşı Şehitlerini anmak için Gaziantep’e gelen sanatçı Uğur Işılak, üniversiteli öğrencilere ‘Gençlik Konseri’ verdi. Yurtkur (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nce organize edilen konserde öğrenciler, Işılak’ın seslendirdiği şarkılar ve Mehmet Akif Ersoy’dan okuduğu şiirlerle gönüllerince eğlenip stres attı.

Konser öncesi açılış konuşmasını yapan Yurtkur Gaziantep Bölge Müdürü Alaattin Akyüz, gençlerin eğlenmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, “Yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin, dersleri dışında kalan zamanlarını daha yararlı ve yapıcı bir şekilde değerlendirmeleri için sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler bünyesinde birçok dalda etkinlikler, yarışma ve turnuvalar düzenlenmektedir. Yurtkur olarak, yüksek öğrenim gençliğine donanımları geliştirilmiş sağlıklı, güvenli ve modern yurtlarda ev sahipliği yaparken, onları kendileri ve çevreleri ile barışık, hukukun üstünlüğüne inanan, milli ve manevi değerlerine inanan, gönülden bağlı, onları koruyan ve yaşatan gençler olarak yetişmeleri için hizmet sunmaktayız. Çünkü gençlere inanıyor ve güveniyoruz. Bugün de gençlerin tarih bilincini geliştirmek, kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale Şehitleri anısına düzenlediğimiz değerli sanatçı Uğur Işılak ile ‘Gençlik Konseri’nde’ buluştuk. Eğlenceli bir gece yaşamanızı diliyorum” dedi.

Sanatçı Uğur Işılak ise konser öncesi yaptığı konuşmada Türk tarihinde önemli Kahramanlar olan üç padişah, Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman’ın yazdığı şiirleri besteleyip albüm olarak sanatseverlerin beğenisine sunduğunu kaydederek, “Elin oğlu kahramanı olmamasına rağmen Kahramanlar üretiyor. Neden? Gençliğini, neslini ruhsal yönden tatmin edip, onlara rol modeller çıkarabilmek için. Elin oğlu Spaydırmen diyor, olmayan bir kahraman üretiyor. Süpermen diyor, olmayan bir kahraman üretiyor. Batman diyor, olmayan bir kahramanı üretiyor ve onları şaha kaldırıp onlarla bir nesil büyütmeye gayret ediyor. Biz ise var olan Kahramanlarımızı bilmekten aciz yetiştiriliyoruz. İşte bunun için padişah şiirlerine çok önem vermek suretiyle, kısmen sadeleştirip onları size bir çalışma halinde sunmayı bir vazife addettim” diye konuştu.

Konsere, üniversite öğrencilerinin yanı sıra Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Yurtkur Gaziantep Bölge Müdürü Alaattin Akyüz, İLBANK Bölge Müdürü Fatih Budak, Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yaşar Narı katıldı.

Kaynak: İHA