Tapu ve Kadastro Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Ergün Çoban Açıklaması

Çankırı merkez ve Ilgaz Tapu Kadastro Müdürlüğü düzenlenen törenle TSE İSO 9001 kalite yönetim sistemi belgesi aldı.

Vali Vahdettin Özcan'ın makamında düzenlenen törene Tapu ve Kadastro Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Ergün Çoban, Çankırı Tapu Müdürü İsmail Tamer Yılmaz, Kadastro Müdürü Sefa Doğan, Ilgaz Tapu ve Kadastro Müdürü Mehmet Şahin katıldı.

Törende konuşan Vali Özcan, kamu kurumlarının vatandaş odaklı hizmet etmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek ''Kamu kurumlarında hizmet üretirken kaliteyi yükseltmek bizim amacımızdır. Bu kalite yükseltilmesi hemen gözlemlenecek bir şey değildir. Çankırı'da bu konuda iyileştirmeler beni son derece memnun ediyor'' dedi.

Vatandaşın devletle olan bağının nüfus, tapu ve jandarma birimlerinde başladığını ifade eden Vali Özcan, ''Jandarma, emniyet, nüfusta da bir takım değişiklikler oldu. Tapuda olan değişiklik ise bugün TSE kalite belgesi verilmesiyle bizlere yansıyor. Çalışanları tebrik ediyorum. Birimlerimizde daha da insan odaklı hizmetler sunmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Tapu ve Kadastro Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Ergün Çoban ise 2009 yılında Sürekli Kurumsal Gelişim adı altında bir proje başlattıklarını belirterek, ''Bu proje çerçevesinde bizim bölgemize bağlı şu ana kadar 32 müdürlük kalite belgesi aldı. Türkiye genelinde 696 müdürlüğümüz şu an bu belgeye sahip oldu. Belge almayan 364 müdürlük kaldı. Bu 364 müdürlük de mayıs ayı sonu itibariyle kalite belgelerini alarak tüm müdürlüklerimiz TSE kalite belgesi sahibi olacak. Türkiye'de tüm müdürlükleri kalite belgesine sahip olan tek kurum olacağız'' diye konuştu.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda projeleri uyguladıklarını ifade eden Çoban, ''Bir ülkede nüfus ve tapu çok önemlidir. Biz kuruluşumuza layık hizmetler yapmaya çalışıyoruz'' dedi.

Açıklamalar sonrasında Çankırı Tapu Müdürlüğü, Çankırı Kadastro Müdürlüğü ve Çankırı Ilgaz Tapu Müdürlüğü'ne TSE kalite belgesi takdim edildi. Diğer ilçelere de TSE kalite belgesi mayıs ayı sonuna kadar takdim edileceği belirtildi.

Teslim töreni Vali Vahdettin Özcan'a ''Osmanlı'dan Günümüze Tapu Arşiv'' kitapçığı ve Padişah 3. Murat'a ait tuğra tablosu hediye edildi.

Muhabir: Özgür Alantor-Ferhat Barulay

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA