Çekerek Süt Üreticileri Birliği’nin 3. Genel Kurulu Yapıldı

Yozgat’ın Çekerek Süt Üreticiler Birliği 3. Genel Kurul Toplantısını yaptı.

Çekerek Süt Üreticileri Birliği’nin 3. Genel Kurulu Yapıldı
Birikim AVM Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula Ak Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Çekerek Kaymakamı Kürşad Atak, İl Tarım Müdürü Ziyaattin Özdemir, Ak Parti İl Genel Meclis Üyeleri Osman Başkan, Dursun Uslu, Ak Parti İlçe Başkanı Muttalip Aktaş, Çekerek Süt Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Aşık ve birlik üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Süt Üreticileri Birliği Başkanı Faruk Aşık, birliğin amacının Çekerek ilçesinde süt üretimi yapan ve birlik üyesi olan üreticilerin kaliteli ve sağlıklı süt üretimi yapmalarını sağlamak, üretim kalite ve standartlarını yükseltmek, elde edilen ürünlerin rekabet ortamında en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamak olduğunu belirterek,”51 Üye ile kurulan birliğimizde üye sayımız 218’e yükselmiştir. Üyelerimizden 154’üne Tarım Bakanlığı’nın verdiği hayvan desteklemeleri ana sığır ve buzağı desteklemesi icmalleri hazırlandı. Geriye kalan 84 üyemizin ise hayvanlarına suni tohumlaması yapılmadığından e-ıslah ve TÜRKVET kayıtlarının güncellemesi yapılmadığından müracaatları yapılamamıştır” dedi.

Birlik olarak yaşanan sıkıntılardan bahseden Aşık, “Esas amacımız doğrultusunda oluşan çalışmalarız başarıyla devam etmesine rağmen bir konuda ise istediğimiz başarıyı yakalayamadık. Özellikle süt kotasında çok sıkıntılarımız var. Anlaşma yaptığımız firmaya iki yıl içerisinde yaklaşık 600 ton civarında süt verdik, karşılığında üyelerimize 480 bin lira firmadan, 48 bin lirada desteklemeden olmak üzere toplam 560 bin lira gelir sağladık. Bizim 218 üyeyle günlük toplanan süt miktarımızda hedefimiz 10 ton idi. Ne yazık ki şimdi günlük ancak 800 kilogram süt toplayabiliyoruz. Hedefimizin çok altında kalmamızın ana nedeni olarak biz; birliğe kayıtlı üyelerimizin konuya sahip çıkmamalarını görüyoruz. Bu sebeple üyelerimizden birliğimize daha fazla sahip çıkmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA