Vali Taşkesen 8 Yaşındaki Engelli Sedat'ın İsteğini Gerçekleştirdi

Tokat'ın Artova ilçesi Çelikli beldesinde ikamet eden 8 yaşındaki bedensel engelli Sedat Gökkaya, çok istediği akülü tekerlekli sandalyesine Vali Mustafa Taşkesen sayesinde kavuştu.

Vali Taşkesen 8 Yaşındaki Engelli Sedat'ın İsteğini Gerçekleştirdi
Tokat Valiliği'nde düzenlenen programda Vali Mustafa Taşkesen'in yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin Yazı, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile engelli Sedat Gökkaya’nın dedesi katıldı.

Engelli Gökkaya'ya akülü tekerlekli sandalyeyi Vali Mustafa Taşkesen bizzat hediye etti. Vali Taşkesen, akülü sandalyenin tesliminde yaptığı konuşmada , " Sedat'a evinde özel eğitim de verebiliriz. Fakat bizim gönlümüzde çocuğumuzun okula gitmesi orada arkadaş ortamı oluşturarak sosyalleşmesinden yana. Ayrıca okula gidip gelmelerde bir sıkıntı olduğu takdirde biz Sedat'ın eğitiminin devamı için evine öğretmende göndereceğiz." dedi.

Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşmuş olmasından dolayı oldukça mutlu görünen minik Sedat ise yaşadığı sevinci dile getirerek büyüdüğünde hastaları muayene etmek için doktor olacağını söyledi.

Dede Mehmet Gökkaya, doğuştan omurilik hastası torunun süper zeki olduğunu kaydetti.

Sedat'ın 3 kardeşi daha olduğunu dile getiren dede Mehmet Gökkaya oğlunun ise inşaatlarda günü birlik çalıştığı için programa gelemediğini belirtti.