Aç Kalan Kuşlara Yem Desteği

Ağır kış şartlarının sürdüğü Niğde'de kuşlar için doğaya yem bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Niğde Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ile NÜ öğrencileri, Çiftlik ilçesi Azatlı beldesinde açık alanlara 500 kilogram buğday bıraktı.
Orman Mühendisi Emin Gür, gazetecilere yaptığı açıklamada, olumsuz kış koşullarında yaban hayvan popülasyonunu desteklemek ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için doğaya yem bıraktıklarını ifade etti.

Bu yıl NÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin önerisi ile çalışmaları başlattıklarını aktaran Gür, "Yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk yaşadıkları bölgelerde yem bırakıyoruz. İl genelinde olumsuz hava koşulları ortadan kalkıncaya kadar yemleme çalışmalarımız devam edecek. Buğday, arpa, yonca, baklagil ve yırtıcı hayvanlar için de sakatat temin ettik. İlk etap da 500 kilogram buğday bıraktık. Bu yıl yaklaşık 7 bin kilogram yemleme yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Gür, sivil toplum kuruluşları, avcı dernekleri, doğa severler ve vatandaşların duyarlı olmalarını ve doğal yaşamı desteklemelerini beklediklerini ifade ederek, bağış yapmak ya da bu faaliyete katılmak isteyenlerin Şube Müdürlüğü ile irtibata geçmelerini istedi.
Kaynak: AA