Engin Alan, Annesini Gata’da Ziyaret Etti

MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, aldığı özel izinle yoğun bakımdaki annesini görmek İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.


Balyoz davası kapsamında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Engin Alan, yoğun bakımdaki annesi Ayşe Alan'ı (89) görebilmek için avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurmuş, Alan’a bir günlük izin verilmişti. Alan’ın gelişinden önce MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan ve bir grup partili hastaneye geldi. GATA’da Alan hareketliliği yaşanırken, bir cezaevi aracı da hastaneye giriş yaptı. Avukat Ayhan Nacak, Engin Alan’ın İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne giriş yaptığı bilgisini verdi. Akşam saatlerinde hastane önünde bekleyen basın mensuplarına ziyaret ile ilgili bilgi veren MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, Engin Alan’ın annesi Ayşe Alan’ın yaklaşık 20 gündür yoğun bakımda ve durumu da kritik olduğunu söyledi.

Alan’ın yoğun bakımda cihazlara bağlı olarak yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Başkan, “Bilinci yerinde değil. Gayri ihtiyari “Oğlum” dedi.

Ama mutlaka anne olarak hissetmiştir. Aslında birisini siz cezaevine tutukladığınız zaman aslında bir aileyi tutukluyorsunuz. Onun oğlunu, kızını, eşini, annesini, babasını hep birlikte tutukluyorsunuz. O yüzden Türkiye’deki uzun tutukluluk hallerinin çok zor olduğunu, bunu yarın başına gelenlerin anlayabileceğini, belki de bugün hiç kimse bunun başına geleceğini düşünmüyor. Şuanda da bugün başına geleceğini düşünmeyenler de bir gün bu zor durumda kalabilirler. O yüzden hukuk herkese lazım. Adalet dediğiniz herkese eşit olmalı” dedi.

Alan’ın ziyaretinden bahseden Başkan, “Bugün ki tablo çok kötü. Kız kardeşi bir yandan ağlıyor. Kendisi içerde. Çok metin birisidir. Gözyaşlarını tutmaya çalışsa da içinin yıkıldığını görüyorsunuz. Anne bu. Hele annenin o yoğun bakımda gayriihtiyari “oğlum” deyişi, elini böyle oynatışı ki oynatmıyordu. O geldiğinden beri de durumu kısa vadeli olsa da birazcık düzeldi” şeklinde konuştu.

Engin Alan’ın tutukluluk halinden yakınmadığını sözlerine ekleyen Başkan, “Kendisinin söylediği bir şey var. ‘Benim hiç umurum da değil’ diyor. Yani içerde kalmak. Ama onun umurunda olmasa bile bizim umurumuzda. MHP’nin ve bu ülkeyi sevenlerin umurunda. Kendisi ‘Bu PKK’lılar çıkmadan, bu memlekete söyleyecek son sözüm olmadan buradan çıkmayacağım’ diyor. Büyük ihtimalle bu BDP’li 5 vekil de, bugün, yarın eli kulağındadır, çıkacaktır. Ama Türkiye’de enteresan bir şey vardır. Güneydoğu’da PKK ile mücadele edenler içeride, maalesef PKK’lılar bugün Türkiye’de söz sahibi. Kendisi gayet iyi. Kendisinin içi yıkılıyordur. O bildiğiniz gibi çok metin birisidir. Bu konuda ketum birisidir. Dışarıya çok vermez ama ben içinde mutlaka o annesinin özellikle yanından, yoğun bakımdan çıkarken başını öyle bir eğdi ki, o eğdiği anda içinden neler geçtiğini ben hissedebildiğimi düşünüyorum” dedi.

Alan’ın cezaevinden 24 saat izinle ayrıldığını sözlerine ekleyen Başkan, “Bugün öğleden sonra saat 14.00’den sonra 15.00 gibi gelmişti. 24 saatlik izni var. İznini burada hastanede geçirecek. Yarın da annesini tekrar görecek. Bugün geldiği anda bir gördü. Biraz önce tekrar bir kere daha, yaklaşık bir 2 saat sonra tekrar gördü. Hatta enteresandır. Doktorlar ‘Geldiğinizden beri durumu, bazı nabızları daha normal oldu’ diye söylediler. İnşallah yarın da tekrar görecek ve gördükten sonra, hatta ‘Benim için 24 saat önemli değil. Yarın görür, giderim. O saati beklemem’ diyecek kadar da yürekli birisi” dedi.

Mustafa Balbay’ın da tahliye olduğunun hatırlatılması üzerine Başkan, “Enteresan olarak ‘Hiç umurum da değil’ diyor. Bu memleketi seven insanlar tutuklu olduğu sürece ben benim çıkmış olmam bir şey ifade etmiyor. Bu memleket için, gerçekten darbe yapacak olanlar varsa mutlaka cezalandırmalı ama bir tane kurunun yanına 100 tane yaşın konması da eşyanın tabiatına aykırı. Bunun doğru olduğunu düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA