'sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı'Toplantısı Yapıldı

Karabük Valiliğinde Avrupa Birliği (AB) Hibe Programları kapsamında yürütülen "Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

'sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programı'Toplantısı Yapıldı

Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar başkanlığında Karabük Valiliği Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vali Yardımcısı Erkan Çapar, toplantıda yaptığı konuşmada, amaçlarının 23 Aralık tarihine kadar açık olacak olan ‘Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programına’ proje verecek sivil toplum kuruluşlarının yönlendirilmesi ve verilecek destekle ilgili olduğunu söyledi.

Çapar, genel amaçlarının Karabük’te AB projesi uygulama ve hazırlama kapasitesi olarak Sivil Toplum Kuruluşlarının farkındalığını arttırmak olduğunu belirterek,” Karabük olarak bölgemizde iddialı olacaksak sadece kendi kaynaklarımız yetinmeyeceğiz. İller arasında önemli gelişmişlikler var ve bunu gidermek için AB projelerinden maksimum düzeyde faydalanmamız lazım. Karabük olarak ne çok iyi nede kötü bir durumda olduğumuzu söyleyemem. Karabük olarak AB’ye proje hazırlayan ve uygulayan 18 sivil toplum kuruluşu var. Sivil toplum kuruluşlarının proje yapma ve uygulama iradeleri var ancak yeterli değil. Karabük olarak baktığımızda AB fonlarından aldığımız hibe tutarı 3 milyon avro. Bu çok küçük bir rakam. Karşılaştırma yapabilmek adına Gaziantep 34 milyon avro, Kastamonu 13 milyon avro, Çankırı 11 milyon ve Çorum 19 milyon avro kullanmış. Bizim hem bölgemizde hem de ülkemizde iddialı bir il olmamız için bu illerle yarışmak durumundayız. Sivil toplum kuruluşlarına her türlü yardıma hazırız. Danışmanlık ve yönlendirme hizmeti vereceğiz. Sürecin her aşamasında sivil toplum örgütlerinin yanında olacağız" dedi.

Çapar’ın konuşmasının ardından Karabük Valiliği AB Koordinasyon Merkezi sorumlusu Mustafa Aydın tarafından hibe programları hakkında bir sunum yapıldı.
Kaynak: İHA