Gölbaşı İlçesinde 'şefkat Örtüsü'Semineri Verildi

Adıyaman’ın Gölbaşı’nda ‘Şefkat Örtüsü’ projesi kapsamında seminer verildi.

Gölbaşı İlçesinde 'şefkat Örtüsü'Semineri Verildi

SODES kapsamında; devlet-vatandaş kaynaşmasına katkı sağlaması amacı ile Adıyaman Valiliği Sosyal Etüt ve Projeler Müdürlüğü ile Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladıkları ‘Şefkat Örtüsü’ adlı proje kapsamında Gölbaşı’nda Ulu Serhat Salonu’nda öğrencilere seminer verildi.

Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen seminere konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Doç. Dr. Halit Ertuğrul, yaklaşık bin ortaöğretim öğrencisinin katıldığı ‘Başarıda Motivasyon ve İletişim Teknikleri’ konferansında, başarının üç altın kuralını anlattı.

Başarının üç temel altın kuralı olduğunu aktaran Doç. Dr. Ertuğrul, bu kuralların yerine getirildiği takdirde başarının kendiliğinden geleceğini söyledi.

Ertuğrul, çok mağdur bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, okul harçlığını çıkarmak için simit satıcılığı ve ayakkabı boyacılığı yaptığını kaydetti.

Ertuğrul konuşmasının devamında, “Öğrenci önce sınıfa girerken, sınıfta öğretmenden başka kimseyi dinlemeyeceğine dair kendi kendine söz vermeli. Çünkü insan herkese yalan söyler ama kendine yalan söyleyemez. Bundan dolayı kendi kendine söz vermelidir. İkincisi ise anlatılanları not almalıdır. Son olarak ise derslerini tekrar etmelidir. Bir öğrenci eğer bu üç temel esasları yerine getirirse başarı kendiliğinden gelir. Çok önemli yerlere gelen insanlar sizden zeki değillerdi. Sizde bu üç temel esas üzerinde planlarınızı yaparsanız, başarı kendiliğinden gelir” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen konferansa; Gölbaşı Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, lise ve dershane öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

İlçede faaliyet gösteren Merkez dershanesi Müdürü Ahmet Levent Kutlu öğrencilerin sınav stresi yaşamamaları için yapılan bu seminerde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak: İHA