Aliağa’da Kazanlar Barış İçin Kaynadı

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, mübarek Muharrem ayı kapsamında Helvacı’da düzenlenen aşure etkinliğine katıldı.

Aliağa’da Kazanlar Barış İçin Kaynadı
Başkan Oğuz, Aliağa Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından düzenlenen ‘Aşure Etkinliği’nde vatandaşla bir araya geldi. Matem orucu tutan vatandaşların sofralarına ortak olan Başkan Oğuz bu anlamlı buluşmada aynı sofrada bulunmaktan ve bu yası paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade etti.


Aliağa’nın Helvacı Beldesi’nde yapımı devam eden Cem Evi önünde gerçekleştirilen Aşure Günü Etkinliği’ne Başkan Oğuz’un yanı sıra Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, İzmir Pir Sultan Abdal Derneği Şube yöneticileri, Siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, başkan aday adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAZANLARIMIZ BARIŞ İÇİN KAYNADI
Aşure etkinliğinde konuşan Aliağa Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Şükrü Barut, “Birlik ve beraberliğin önem kazandığı bu günlerde birbirimize daha iyi kenetlenmeliyiz. Amacımız kaynaşmak, bir ve birlik içinde olmaktır. Bugün kazanlarımız barışa hizmet etmek için kaynadı. Kerbela' da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve yarenlerinin yasını derin bir üzüntüyle paylaşıyor, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Temennim, dünyada savaşlar olmasın, hep kardeşlik ve barış olsun” dedi.

BAŞKAN OĞUZ: BARIŞ İÇİNDE, GELECEĞE BİRLİKTE GÜVENLE BAKIYORUZ
Aşure hayrının Allah katında kabul olmasını dileyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Barış içinde, geleceğe birlikte güvenle bakıyoruz. Aşure hayrını Allah kabul etsin. Sağlık, sıhhat ve sizlere bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Aşure günü etkinliği dolayısıyla bir araya gelen vatandaşlara Alevi Dedesi Hamza Dede’nin okuduğu dualar eşliğinde Muharrem Orucu'na özel olarak hazırlanan Aşure ikram edildi.
Kaynak: İHA