Minik Öğrencilerden Hayvan Barınağına Ziyaret

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı ve Kanatlı Hayvan Parkını yaklaşık 200 öğrenci öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettiler.

Çocuklara hayvan sevgisini aşılamanın yanı sıra bu gününün anlam ve önemini anlamayı amaçlayan gezide Fatih ve Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 öğrenci, hayvanlarla iç içe güzel bir gün geçirdiler. Hayvanları yakından görme ve onlara dokunma fırsatı bulan çocukların bir hayli eğlendiği gözlendi.

Öncelikle sokak hayvanlarının bulunduğu köpek barınağını gezen çocuklar, daha sonra Kanatlı hayvan parkını gezdiler. Çocuklara hayvan barınağını gezdiren Erzincan Belediyesi Veteriner Müdürü Veysel Aytekin yaptığı açıklamada; “4 Ekim tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hayvanları koruma günü olarak kabul edilmiştir. Burada sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutlu oldum" diyen Aytekin tüm halkımızı da hayvanları görmek için davette bulundu ve" insanımızın kalbinde hayvan sevgisi olmasını istiyoruz Hayvanı sevmeyen insanı hiç sevmez” şeklinde konuştu.

Hayvan barınağı ve Kanatlı hayvan parkında tavşanları ve Kanatlı hayvanları, maymunları,ve diğer hayvanları seven çocuklara Bugünün Sloganlarını taşıyan tişörtler hediye edildi.
Kaynak: İHA