Kılıçdaroğlu: 'Tezkereye 'hayır'Oyu Vereceğiz'

Bir dizi gezi ve incelemeler için Gaziantep'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye tezkeresine 'hayır' oyu kullanacaklarını belirterek, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gaziantep'e gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilk olarak Gaziantep Ticaret Borsası'nı (GTB) ziyaret etti. GTB Başkan Ahmet Tiryakioğlu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu burada önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Suriye’ye müdahale konusunda gündeme gelecek olan olası bir tezkereye kesinlikle 'hayır' oyu kullanacaklarını belirterek, “Biz tezkereyi doğru bulmuyoruz. Tezkereye hayır oyu vereceğiz. Biz bu ülkede barış istiyoruz. Türkiye’nin savaşın içinde olmasını istemiyoruz. Savaşın tarafı, kavganın tarafı olmasını istemiyoruz. Gidin Gaziantep’teki Suriyeli vatandaşlarımıza sorun; 'sen Suriye ile savaşmak istiyor musun' diye. Vatandaş buna 'hayır' diyecektir. Bizim adımız ne? Cumhuriyet Halk Partisi ve ben halkın derdini dinlemek zorundayım. Halkın tercihlerini mecliste yansıtmak zorundayım. Vatandaşımız hayır diyorsa biz de hayır diyeceğiz. Şimdi Suriye bize savaş mı açacak? Hayır öyle bir şey yok. Onların işi başından aşkın zaten. Orada iç savaş var sanki orayı bitirmiş birde Türkiye’ye savaş açacak. Bu doğru değil arkadaşlar. Biz Suriye tezkeresine hayır diyeceğiz. Bunu da herkesin bilmesini isterim” dedi.

"BUNUN NERESİ DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ?"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketine de değinen Kılıçdaroğlu, “Özür dileyerek söylüyorum buna demokratikleşme paketi demeyin. Bunun neresi demokratikleşme paketi. Bu bir seçim paketi. Demokrasi bir uygarlık işareti, bir birikim işidir. Kendi partisine demokrasiyi getiremeyen insan ülkeye demokrasiyi getiremez. 30 Eylül’de Sayın Başbakan Erdoğan çıkıp bir açıklama yaptı vatandaşlarımız bunu kabul eder etmez saygı duyarız” diye konuştu.

Demokrasi paketinin maddelerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Neymiş efendim 3 tane harf geliyormuş alfabeye; W, Q ve X harfi geliyormuş. Ben merak ediyorum Başbakan hiç tuvalete gitmedi mi? Tuvaletlerin kapısında W harfi yazar zaten. Bu zaten kullanılıyor. Demokrasi farklı bir şeydir. Demokrasi aynı zamanda siyasetin eleştiriye tahammül etme rejimidir. Demokrasi kin gütmez, nefret gütmez. Demokrasi herkesin düşüncelerini özgürce ifade ettiği rejimin adıdır” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA