'Aa' İmzalı Fotoğraflar Dünya Medyasında Artık Daha Sık Görülecek

Dünyanın en önemli fotoğraf ajanslarından biri kabul edilen "Getty Images" ile imzalanan anlaşmanın devreye girmesiyle Anadolu Ajansının yayınladığı fotoğraflar dünya medyasına ulaşacak.

Yeniden yapılanma çalışmalarının ardından altı dilde yayına başlayarak küresel bir haber ajansı haline dönüşen AA'nın, fotoğraf dağıtım ağının genişletilmesi için de önemli adımlar atıldı.

AFP Imageforum, DPA Picture Alliance, Contacto ve Scanpix'ten sonra "Getty Images"ın da dağıtım ağına eklenmesiyle, AA fotoğraflarının ABD, Kanada, İngiltere, Japonya, Avustralya, Hindistan gibi ülkelerin medyasına ulaşması sağlandı.

Dünyanın en önemli fotoğraf ajanslarından biri kabul edilen "Getty Images" ile imzalanan işbirliği anlaşmasının Ekim ayı itibarıyla devreye girmesi sayesinde, AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar başta Kuzey ve Güney Amerika, İngiltere olmak üzere geniş bir dağıtım ağına kavuştu.

Uluslararası dağıtım ağının sağladığı olanaklarla, "Anadolu Agency" imzası dünyanın en etkin gazete ve internet sitelerinde bundan sonra daha sık görülecek ve ilk olarak bir Türk basın ajansı uluslararası arenada ismini bu denli yaygın bir biçimde duyuracak.

-Dünyanın dört bir yanında kullanılıyor-

"Getty Images" ile imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflar dünya pazarında dolaşmaya başladı.

AA fotoğrafları artık dünyanın dört bir köşesindeki gazete, dergi, internet siteleri ve televizyon kanallarının programlarında kullanılıyor ve ilgi görüyor.

AA Genel Müdür Yardımcısı Çağatay Çulcuoğlu, AA ile Getty Images arasındaki anlaşmanın stratejik bir işbirliği olduğunu, küreselleşme çalışmalarına büyük bir önem veren AA'nın bu anlaşma ile dünya pazarlarına ürünlerini sunma konusunda yeni bir kapı araladığını vurguladı.

-Getty Images-

Dünyanın önde gelen görüntü, video ve multimedya ürünleri geliştiricileri ve dağıtıcılarından olan Getty Images, müzik de dahil olmak üzere çeşitli formlarda yüksek kaliteli dijital içerik sağlıyor.

Dünya genelinde 100'den fazla ülkedeki müşterilerine hizmet veren Getty Images, kreatif alanda ve medya sektöründe çalışanların, görüntü ve dijital içerik konusunda ilk başvurdukları adres olma özelliği taşıyor.

Kaynak: AA