Ng Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Güral Açıklaması

NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Sanayi A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, son dönemde Avrupa'daki pazarlarda yaşanan daralmanın Türk seramik sektörünü alternatif ülkelere yönlendirdiğini belirtti.

Güral, Konal İnşaat ve Kütahya Seramik iş birliğiyle yapılan, Türkiye'nin en büyük seramik showroom'unun basına tanıtıldığı toplantıda, gelinen noktada Türkiye'nin öncü kuruluşlarında biri olduklarını söyledi.

Artık, şirketlerin büyüklüklerinin göreceli bir kavram olduğunu ifade eden Güral, "Hiç kimse sizin büyüklüğünüze değil, yaptığınız işin niteliğine bakıyor. Onun için şu sıradayız demiyoruz. Biz yaptıklarımızla takdir edilmeyi arzu ediyoruz. Kütahya Seramik olarak felsefemiz her zaman yapılmayanı yapmak. Anlayışımız tamamen tasarım odaklı. Sürü psikolojisiyle herkesin yaptığını yaparsanız rekabet edemezsiniz. Konal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz bey ile imza attığımız bu showroom da bizi anlatıyor. Türkiye ekonomisi için son derece önemli bir yatırım. Rekabet içinde olduğumuz firmalar da bu tür projelerin takipçisi olmalılar" diye konuştu.

-Türkiye seramik üretiminde Avrupa 3'üncüsü

Güral, dünya seramik sektörünün en büyük üreticisinin Çin olduğunu, bu ülkeyi, İtalya, İspanya, Türkiye, Brezilya ve Portekiz'in takip ettiğini dile getirdi. Avrupa'da seramik üretiminde Türkiye'nin 3. sırada yer aldığını anlatan Güral, "Ülkemiz, Avrupa'nın birçok ülkesine seramik ihraç ediyor. Son dönemde Avrupa'daki pazarlarda yaşanan ekonomik daralma Türk seramik sektörünü alternatif ülkelere yönlendirmiştir. Kütahya seramik olarak ağırlıklı Türkiye piyasasında çalışmalar yapıyoruz. Mevcut yatırım çalışmalarının yanı sıra ihracatı artırmak için de planlamalar yapıyoruz" dedi.

Konal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Korkmaz ise 25 yıldır inşaat sektörünün içinde olduklarını, Kütahya Seramik ile iş ortaklıklarının 2001 yılında 100 metrekarelik bir dükkanda başladığını vurguladı.

Bugün ise 10 bin metrekarelik alanda 35 kişinin istihdam edileceği bir mağazaya kavuştuklarını vurgulayan Korkmaz, "Bu mağazada bölge insanımıza alternatifli ürünler sunacağız. İşimiz sadece satış değil. Satış sonrası hizmetlerimiz de devam edecek. Türkiye'nin en büyük seramik showroom'unu açıyoruz ancak hedeflerimiz için bu yeterli değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA