Sazanlı dolandırıcılar kamerada

Mersin'de 'sazan balığı' ile yapılan bir dolandırıcılık olayı, güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi.

Sazanlı dolandırıcılar kamerada
Elinde bir poşet balıkla emlakçı dükkanına gelen bir kişi, 'bunu patron gönderdi, parasını da sizin ödemenizi istedi' diyerek, iş yeri çalışanını 200 lira dolandırdı.

İş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntülere göre, 29 Ocak günü saat 09.30 sıralarında emlakçı dükkanına gelen bir kişi, elindeki 2 kilo sazan balığını göstererek, 'Abla kolay gelsin. Bunu patron gönderdi, suyu akıyor hemen mutfağa koyalım ' diyerek işi oldu bittiye getirdi. Aceleyle balıkları mutfağa yerleştiren kimliği belirsiz şahıs, 'Parasını siz verecekmişsiniz, abi gelince size verecekmiş ' diyerek, iş yeri çalışanı kadından 60 lira para istedi. Ardından bozuk olmadığı için kadının verdiği 200 lirayı bozdurma bahanesiyle alarak iş yerinden ayrılan şahıs, bir daha geri gelmedi.

İş yeri çalışanı Nilüfer Şahin, dolandırıldığını bir süre sonra patronunu telefonla arayınca anladı. 200 lira para verdiği balıkçının uzun süre geri dönmemesi üzerine patronu Yavuz Selim Madenli'yi arayan kadın, böyle bir balık siparişi verilmediğini öğrendi. Üzüntüden göz yaşlarına boğulan kadın, daha sonra iş yeri sahibi ile birlikte polis merkezine giderek şikayetçi oldu.