Kars Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay Açıklaması

Kars Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, ''EMIIT Fuarı'nda Sarıkamış'ı, Ani Ören Yeri'ni ve Kümbet Cami'si gibi değerlerimizi tanıttık'' dedi.

Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EMIIT Fuarı'nın Kars adına yoğun verimli geçtiğini belirterek, fuarda başarılı olduklarına inandıklarını söyledi.

Kendisini geliştiremeyen ve yenilemeyen turizm sektörünün hızla büyüyen turizm pastasından pay alamayacağını savunan Doğanay, ''Bu tür fuarlar içinde Kars mutlaka olmalı. Çünkü bu bir süliettir ve bunun içinde Kars'ın olması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Doğanay, bu tür turizm fuarlarına katıldıklarını ve ödüllerle döndüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

''İnşallah bundan sonraki hedefimiz yurt dışı fuarları. Tutmuş olduğumuz turist profiline giren yabancı devletlere gitmeyi düşünüyoruz. Bunda da sayın valimiz bir komite oluşturuyor. Bu komisyon içinde biz de yer alacağız. Bize gelen turistlere gidip kendimizi anlatarak Kars'ımızı en iyi şekilde tanıtacağız.''

EMIIT Fuarı'nda Sarıkamış'ı, Ani Ören Yeri'ni ve Kümbet Cami'si gibi değerleri tanıttıklarını dile getiren Doğanay, fuarda Kars gravyerini ve kaşarını da tanıttıklarını kaydetti.

Muhabir: Çağlar Sefertaş

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA