Marmaris'te Türkü Festivali İçin Tez Çalışması Başlatıldı

Marmaris'te düzenlenmesi planlanan ''Uluslararası Türkü Festivali'' öncesinde Hacettepe Üniversitesi tarafından köylerde tez çalışması başlatıldı.

Marmaris Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, festivalle Türk halkının yaşam mücadelesinin yansıması olan türkülerin Marmaris'te yeniden hayat bulacağı belirtildi.

Yaz başı ya da yaz sonunda düzenlenmesi planlanan ''Uluslararası Türkü Festivali'' öncesi Hacettepe Üniversitesi'nin köylerde tez çalışması başlattığı kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

''Üniversiteli öğrenciler Marmaris köylerinde türkülerin izini sürecek. Unutulmaya yüz tutmuş türkü, mani ve gelenekleri gün ışığına çıkarmayı planlayan gençler tez çalışmasını 2 ayda tamamlayacak. Hacettepe Üniversitesi Halk Bilimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Mirzaoğlu'nun geçtiğimiz aylarda yaptığı incelemenin ardından bu kez öğrencileri 2 ay süresince Marmaris'e bağlı Söğüt, Bayır ve Taşlıca köylerinde incelemelerde bulunacak. 5 bayan ve 1 erkekten oluşan 6 kişilik üniversiteli öğrencileri misafir eden Marmaris Belediyesi ve Marmaris Turizm Birliği öğrencileri köy muhtarlarıyla tanıştırıp ulaşım konusunda yardımcı oldu.''

Tez sonunda tespit edilecek türkülerin festivalde seslendirileceği bildirildi.

Öğrenciler dönüşümlü olarak yapacağı çalışmanın, Marmaris'in yerel tarih araştırmasına da katkıda bulunacağına dikkat çekildi.

Muhabir: Levent Kişi

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA