Burdur'da Milli Eğitim Alanına Yapılan Yatırımlar

AK Parti Burdur Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Hami Yıldırım, 2013 yılında Burdur'a yapılacak eğitim yatırımları ve eğitim kurumlarına yapılacak yeni bina ve ek derslikler hakkında bilgi verdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Burdur'un eğitim altyapısının Türkiye ortalamasının üzerinde olan şehirlerden biri olduğunu, derslik başına düşen öğrenci sayısı ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı oranları ile teknolojik altyapı olarak Burdur'un iyi şartlara sahip olduğunu belirtti.

4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle duyulan ihtiyaçtan dolayı 2 bin 800 metrekare olacak 16 derslikli Bucak Yeni Mahalle Ortaokulu binası için 500 bin lira, 2 bin 240 metrekare ve 12 derslikli Tefenni İlkokulu binası için 1 milyon lira, 2 bin 800 metrekare ve 16 derslikli Bucak Oğuzhan Ortaokulu binası için 1 milyon lira, 2800 metrekare 16 derslikli Merkez Burç Mahallesi Ortaokulu binası için 1 milyon lira ödenek ayrıldığını bildiren Yıldırım, Gölhisar Zübeyde Hanım Anaokulunda oluşan çatlaklar nedeniyle tahliye edilen mevcut okul binasının yıkılarak yerine yeni okul binası yapılacağını ve bunun için 500 bin lira ödenek ayrıldığını kaydetti.

Taşımalı gelen öğrencilerin yemeklerini yiyebilmeleri için Bucak Gündoğdu İlköğretim Okuluna 300 metrekare alanda 100 kişilik yemekhane yapımı için 300 bin lira ayrıldığını anlatan Yıldırım, ayrıca Bucak Çamlık Hacıbağ İlköğretim Okulu, Gölhisar Adnan Menderes İlkokulu ve Gölhisar İbecik İlkokulu'nun depreme karşı güvenli hale getirilmesi için toplam 2 milyon 150 bin lira ödenek ayrıldığı bilgisini verdi.

Bucak Kız Teknik ve Meslek Lisesinin 24 derslikli eğitim binası ve anaokulu için de 2013'te 1 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldığını kaydeden Yıldırım, Bucak İmam-Hatip Lisesi Ortaokulunun 16 derslik olarak yapılmasının programa alındığını, önce 500 bin lira ödenek ayrıldığını dile getirdi. Ayrıca Bucak Organize Sanayi Bölgesinde yapılacak olan Bucak Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi için 24 derslik eğitim binasının, 4 atölye ve 200 kişilik öğrenci pansiyonu için 2013 yılı ödeneği olarak 10 milyon 840 bin lira ayrıldığını kaydetti

Muhabir: Murat Çoban

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA