İnhisar'da ''harman Köy Abdullah Mihal Gazi Şenliği''

İnhisar'da, Harman Köy ve Çevresi Kültür ve Turizm Derneği ile Harman Köy Muhtarlığı işbirliğinde ''Harman Köy Abdullah Mihal Gazi Şenliği'' düzenlendi.

Mihal Gazi Türbesi'nde düzenlenen şenliklere TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kaymakam Adem Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş İbrahim Çokol, Belediye Başkanı İsmail Canbaz, Tarpak Belde Belediye Başkanı Mustafa Çotak, Dernek Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Sezgin Sarıkaya, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaya, burada yaptığı konuşmada, Abdullah Mihal Gazi'nin, diğer namının ''Köse Mihal'' olduğunu belirterek, Mihal Gazi'nin Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin silah arkadaşı ve vefakar dostu olduğunu söyledi.

Mihal Gazi'nin, Türklerle olan dostluğu ve Osman Bey ile iyi münasebetleri dolayısıyla Müslümanlığı seçtiğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

''Mihal Gazi, daha sonra 'Abdullah' adını aldı. Osman Gazi ile hareket eden Mihal Gazi, Osman Gazi'nin oğlu Orhan Gazi ile önemli kalelerin fetihlerinde bulunarak büyük fedakarlıklar göstermiştir. Osmanlı Devleti'nin ilk yıllarında ilerlemesinde ve gelişmesinde büyük katkıları olmuştur. Buram buram tarih kokan bu topraklar, ülkemizin en eski yerleşim yerlerinden biri olma özelliği ile 623 yıllık ulu çınar Osmanlı Devleti'ne beşiklik etmiş ve Abdullah Mihal Gazi gibi nice kahramanların yaşadığı topraklar olmuştur.''

Emekli öğretmen Muhittin Avcı ve vaiz Yaşar Toprak'ın konuşmaların ardından şenlikler, Söğüt Küre Dursun Fakıh Mehter Takımı'nın gösterisi ve Mihal Gazi Türbesi'nin ziyaretiyle sona erdi.

Şenlikler kapsamında planlanan yamaç paraşütü gösterisi, rüzgarın etkili ve ters yöne esmesi nedeniyle iptal edildi.

Muhabir: Zafer Özuğur / Muhsin Arslan

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA